jakie kino??

woszczyn

New member
mam pewien problem zastanawiam sie nad kupnem kina domowego na oku mam tylko amplituner onkyo 504 i dvd onkyo 404 tego sie bede trzymal.Do tego zestaw kolumn 5.1( do wyboru Quintas 500 ,Dynamic 5.0 , Rock MK II 7.0 , ,Amethyst 5.0 HT 200,
,Ametyhyst HT 200 + sub YAMAHY SW12 ,PRISM EMERALD),nie bardzo wiem jakie i subwoofer oczywiscie aktywny ..calosc chcialbym zamknac w 3500 pln .
pokoj to ok 20 m2 filmy 90 muzyka 10..

czekam na porady i pozdrawiam

Ostatnia edycja:

fazer58

Member
Bez reklam
Witaj! Jeżeli kupujesz zestaw w ciemno,zasady są takie:jeśli żle trafisz elektronikę,to jeszcze pół biedy,nie ma ona aż takiego wielkiego wpływu na efekt końcowy.Jeżeli natomiast nie trafisz w głośniki,to już nic nie pomoże! Dlatego kup najpierw Onkyo,a potem,KONIECZNIE kolumny do domu na odsłuchy.W dobrych sklepach, istnieje możliwość zostawienia kaucji za sprzęt,który chcemy sprawdzić w domu.Nikt Ci w ciemno nie doradzi!Tyle rzeczy wpływa na dzwięk,dywany,zasłony meble,ściany,miejsce ustawienia głośników(odległość od ścian),nawet ilość kwiatów:D,a nade wszystko Twoje uszy bedą głównym odbiorcą.Narazie mówisz,że muzyki tylko 10%,ale założę sie,że jak usłyszysz pierwsze dzwięki ze Swojego nowego systemu,to proporcje zasadniczo zmienia się.Dlatego koniecznie odsłuch! Pozdrawiam.

Do góry