Jakie kable do Klipsch B-2

dudas

New member
Witam. Niedawno zakupiłem swój zestawik i zastanawiam się czy dobrze wybrałem kabel na kolumny tylne bo z tego co słyszałem to nie warto pakować pieniędzy w kable na tyły więc zakupiłem Ultralinka z serii Standard za coś około 6 zł za metr. Czy ten kabel spełni swoją role, bo póki co głośniki grają ale na pewno gorzej od takiego centralnego na którym mam kabel z zupełnie innej połki, czy jednak lepiej zainwestować w przyszłości w coś lepszego ?

Tutaj link do tego kabelka
http://www.sklep.rms.pl/index.php?p5926,przewod-glosnikowy-1-30mm2-ultralink-ul-16

PeterMac

New member
Bez reklam
blacku - a czy grubość ma tak naprawdę aż tak znaczenie w kabelkach ? a nie jakość przewodnika, czystość miedzi, ekran itd. niby słyszałem ze na tyły wystarcza kabelek 1,5mm2 (o ile to nie zalecenia do plastikowców :) tutaj jest ciut cieniej ale widze ze czystośc miedzi lepsza w tym ultralinku niz tanich kabelkach gdzie jest 99.96% w sumie nie obstaje przy swoim bo nie miałem okazji sprawdzać, Ty zapewne tak :) to wiesz lepiej.

Ostatnia edycja:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Podłącz taki do swoich frontów i daj po garach zobaczysz jak ładnie się nagrzewa, a takie zjawisko to dobrze nie świadczy o doborze kabla. Oczywiście to takie min kryterium, później brzmienie i z czego jest wykonany, jaka czystość.

Do góry