jakie głośniki (fronty) do yamaha rx v773..???

iron313

New member
Witam wszystkich forumowiczów!!!
Zakupiłem po okazyjnej cenie (od kumpla;)) yamaszke z tematu...teraz mam ból głowy z zakupem głośników;)
Mam pokój 25m2...budżet na głośniki ~2800pln.
Zastanawiam się nad Paradigm 7v7 bądź Roth Oli 4010.
Mają służyć do 60% muza 40% film. Muza głównie rock..metal.
Co Wy drodzy forumowicze na to?:)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Trzeba się wybrać do salonu i posłuchać. Kolumn jest w tej cenie mnóstwo i każde dobrze zagrają, więc tylko od Twojego gustu zależy co wybierzesz. Ja mam Roh Oli i bardzo sobie chwalę. Kolega FFooXX5 ma pod taki sam ampli podłączone Monitor Audio MR 6 i też sobie bardzo chwali. Słuchałem Paradigm i zrobiły na mnie spore wrażenie, a szczególnie bas, więc również świetna propozycja. Do Twojej muzyki myślę że Paradigm by były trafione, bo mają dobrą dynamikę, tylko do 25 mkw już chyba bym celował w 9 v.7, ale musisz sam zobaczyć czy taka głośność i bas Ci wystarcza w 7 czy lepiej brać 9? Te kolumny mimo niewielkich rozmiarów potrafią pozytywnie zaskoczyć i przywalić. Dynamiczne i mocne na dole są jeszcze Klipsch RF 62, tylko góra pasma nie wszystkim może przypaść do gustu. A tak na marginesie, jak chcesz dobrze posłuchać muzyki to dokup sobie wzmak stereo. Yamaha 771 ma pre-out więc z podłączeniem nie będzie problemu. Słuchałem w salonie Paradigm z NAD'em - świetnie to zagrało:) Jeśli chcesz coś więcej się dowiedzieć o Paradigm;ach to napisz do kolegi HDforum - Zobacz Profil: Ramzes765, bo on ma chyba i 9 v.7 i 7.7?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

iron313

New member
dzieki za cenne wskazowki...odslucham paradigm 7v7 i 9v7...w przyszlosci dokupie wzmaka..narazie brak funduszy;)

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
Krzysiek dobrze prawi:). Wszystkie przez niego kolumny są bardzo dobre tylko kwestia komu jakie podpasują :) paradigm są bardzo dynamiczne, bardzo dobre kolumny. Ale odsłuchaj wszystkie, każde ucho jest inne i każdy ma różne upodobania :)

kwasior21

New member
Wez jeszcze pod uwage bx6, yamaha dobrze sie z nimi zgrywa , sa bardzo neutralne, chociaz sa tacy , ktorzy twierdza ze za bardzo "sycza" ;)

Pozdrawiam.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
ogólnie yamaha dobrze się zgrywa z MA. Yamaha gra dość ostro. MA to ciepłe kolumny i wychodzi bardzo fajna równowaga:)

Do góry