Jaki wybrać soundbar do tv Panasonic TX-50CX700E

Audio_33

New member
Witam, jestem tu nowym użytkownikiem, ale trochę poczytałem o różnych soundbar'ach. Żeby nie wydać niepotrzebnie kasy zwracam się z prośbą do fachowców w tym temacie o radę. Chodzi mi o sprzęt, który będzie:
- współgrał z moim tv
- ma złącze USB
- odtwarza dźwięk DTS
- daje dobry efekt surround
- ,,wie co to jest FLAC'' ważne
- mocny subwoofer

metraż pokoju (czytałem, że ma to znaczenie) jakieś 25m2. Cena w granicach 2 tyś.
Cytując klasyka: ,,Pomożecie'' :mrgreen:

Audio_33

New member
Oto krótka lista sprzętu, który zwrócił moją uwagę
JBL CINEMA SB400
PHILIPS FIDELIO HTL 9100
PHILIPS HTL7140B/12 ma dość przeciętne oceny

ale w JBL brak USB , a Philips się ceni. Ogólnie sprzęt ma służyć do słuchania muzyki ewentualnie koncertów (dźwięk DTS), plus filmy. A może macie jakieś inne pomysły?

Ostatnia edycja:

Audio_33

New member
Witam ponownie. Po długich namysłach jestem prawie pewny co do wyboru sprzętu. Postawiłem na JBL Cinema SB400 (tak jak w założeniu do 2 tyś). Jeszcze był Denon DHT-S514, ale moc subwoofer'a to wg danych tech, 49W.
Teraz mam pytanie czy SB400 gdy podłącze pod tv a do tv odtw. Blu-Ray i puszczę na nim płytę (dajmy na to koncert czy jakiś film) z dźwiękiem DTS to sobie z tym ,,poradzi''?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To bierz nowy JBLa 450 . Napisz do Blackninja dostaniesz specjalna cenę dla członków forum.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Witam ponownie. Po długich namysłach jestem prawie pewny co do wyboru sprzętu. Postawiłem na JBL Cinema SB400 (tak jak w założeniu do 2 tyś). Jeszcze był Denon DHT-S514, ale moc subwoofer'a to wg danych tech, 49W.
Teraz mam pytanie czy SB400 gdy podłącze pod tv a do tv odtw. Blu-Ray i puszczę na nim płytę (dajmy na to koncert czy jakiś film) z dźwiękiem DTS to sobie z tym ,,poradzi''?
Odtwarzacz przerobi to na obsługiwany przez odbiornik format.

Audio_33

New member
Witam, od wczoraj jestem posiadaczem JBL Cinema SB450. Pierwsze wrażenia są jednoznacznie pozytywne. Dźwięk wypełnia cały pokój 25m2, a nawet cały dom, a do końca skali daleko, pilot od tv sam się ,,nauczył'' i obsługuje soundbar. Lektor w filmach wyraźny jak nigdy wcześniej natenczas sprawdzony jedynie na filmach z HBO i C+. Kule z pistoletów świstają koło uszu, a helikoptery latają nad głową(takie ma się wrażenie). Mam tylko pytanie o subwoofer i ''pokrętło'' crossover. Jak je najlepiej ustawić? Albo na co zwrócić uwagę ustawiając je?
Dodam,że sprzęt kupiony od @blackninja. Polecam. Tyle na początek.

Baltazar Gąbka

New member
Bez reklam
Witam, od wczoraj jestem posiadaczem JBL Cinema SB450. Pierwsze wrażenia są jednoznacznie pozytywne. Dźwięk wypełnia cały pokój 25m2, a nawet cały dom, a do końca skali daleko, pilot od tv sam się ,,nauczył'' i obsługuje soundbar. Lektor w filmach wyraźny jak nigdy wcześniej natenczas sprawdzony jedynie na filmach z HBO i C+. Kule z pistoletów świstają koło uszu, a helikoptery latają nad głową(takie ma się wrażenie). Mam tylko pytanie o subwoofer i ''pokrętło'' crossover. Jak je najlepiej ustawić? Albo na co zwrócić uwagę ustawiając je?
Dodam,że sprzęt kupiony od @blackninja. Polecam. Tyle na początek.
Słuchałem SB400 i przestrzeń była ponadprzeciętna.

Do góry