jaki tv dla laików ;)

lorakkr

New member
Witam wszystkich!

1. Odległość od ekranu: 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju: okna w pokoju są skierowane na południe, tv docelowo na zachodniej ścianie pokoju.
3. Jak duży jest pokój: 19m2
4. Preferowana technologia: nie znaju...
5. Jaki masz obecnie telewizor: brak ;p
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: filmy i seriale, czasem mecze
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: raczej wieczorami
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: raczej bez lub z delikatnym światłem gdzieś z boku
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa: matowa (nie cierpie gdy mi się światło odbija od błyszczących matryc)
11. Preferowana wielkość telewizora: a jaka będzie odpowiednia do pokoju/odległości?
12. Preferowana marka: nie mam jakiś preferencji
13. Czego nie lubisz w telewizorach: długiego czasu startu, a pózniej reakcji...
14. Jakie urządzenia będą podłączone: nikon d90, go pro hero2, różne lapki, czasem (bardzo rzadko) jakaś konsola
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: cięzko przewidzieć, ale raczej większość TV
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: różnie
17. Czy ważne jest wifi: super by było
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: możliwe
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: raczej nie, ale jesli będzie taka opcja to może czasem z niej skorzystamu
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: raczej nie
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: zdecydowanie
22. Ma mieć 3D: niekoniecznie
23. Ma mieć slot na karty SD: fajnie by było, zarówno lustrzankę jak i kamerkę mam na sd
24. Ma mieć tuner DVB-S: co to?:p
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: aparaty, kamery, laptopy
26. Jaki masz sygnał: nie mam, będzie tv to coś się wybierze
27. Ile programów HD:
28. Ma stać czy wisieć: na chwilę obecną wisiec, ale ma miec też możliwośc postawienia
29. Rozdzielczość: FullHD?
30. Dvb-t: co to?:p
31. Na czym najbardziej Ci zależy: na tym żeby był i żeby moja kobieta przestała płakać, że nie może obejrzeć M jak miłość:p poza tym wyraźny, ostry obraz.
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: nie wiem. ja sie całkiem odzwyczaiłem od telewizji.. ale pewnie jak już będzie to gdzieś tam w tle będzie sobie pyrkał.. 6h dziennie?
33. Sugerowana cena: 2000-4000 (z naciskiem na środek tego przedziału).. nie mam pojęcia ile trzeba dać za coś co spełni nasze oczekiwania...

serdecznie pozdrawiam.
Karol

Ostatnia edycja:

lorakkr

New member
philips 40" byłby super.. tylko gdyby był czarny ;/

Toshibka ma fajny stosunek ceny do tego co oferuje.. ale czy 46" to nie zadużo do mautkiego pokoiku??

może jeszcze jakaś alternatywa?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Oczywiście że nie za dużo.
Możesz brać 40" - ale za chwilę pożałujesz że za mały.

lorakkr

New member
kupiliśmy LC-40LE630E... i troszkę zonk...

1) długo się włącza ;/

2) wieczorami super obraz... w słoneczny dzień masakra ;/ nie ma co go włączać...

3) czytnik kart SD: wkładamy sdhc8gb ze zdjęciami z lustrzanki nikon d90 i lipton.. nie wykrywa żadnych plików tylko chce formatować kartę.. wkładamy super szybkie sdhc32gb z filmami z go pro hero2 i to samo... wkładamy micro sd z adapterem ze zdjęciami z nokii e52 i tak samo...

to po ch.ja ten czytnik skoro tv nie widzi plików multimedialnych???
np po połączeniu d90 z tv przez kabel usb te same pliki zdjęciowe są już widoczne...

3) po podłączeniu przez kabel usb go pro hero2 tv widzi pliki video (świeże ori format go pro *.mp4) ale niestety już ich nie odtwarza ;/

4) po wrzuceniu na pen drive zlożonego w pinnacle studio 15 filmiku *.mp4 (ok 6min) tv go ładnie widzi i odwarza... aż w pewnym momencie w połowie filmu się zatrzymuje... po ponownym kliknięciu play na pilocie film się odtwarza od początku... i tak w kółko...
aha na komputerach oczywiście wszystkie powyższe pliki są widoczne i działają....
o co kaman??

może ktoś doradzi?? bo się mocno zastanawiamy czy nie skorzystać z 14 dniowej możliwości zwrotu...

Do góry