Witam,
chcę kupić dobry TV UHD 48-55cali który spełni moje oczekiwania.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? - pomieszczeli w kształcie litery L(salon, jadalnia, kuchnia - otwarte pomieszczenie) w sumie 27m2 (część salonowa około 9m2)
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? - od 2,5m do 3,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? - 1-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? - na wprost i bokiem z jadalni
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? - wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? - ok 3h po południu aż zajdzie za sąsiedni budynek - światło będzie padać na TV w tym czasie lub rolety zastawiać trzeba
7. Jaki masz obecnie telewizor? - lg 42 cale 10 letni
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? -
- bardzo dobrą jakość obrazu, żywe kolory, dobra czerń,
- odświeżanie ekranu szybsze niż 60Hz,
- obraz 4k, lub genialne FHD
- smart tv lub android Tv - obojętne(aby były dostępne aplikacje typu player, ipla, vod, hbo Go, netflix, youtube itp),
- aby android tv lub smart działał szybko i nie zamulał - dobre bebechy tv,
- usb z czytaniem plików mkv, mp4, txt, flac, wmv, wma, avi, mp3.
- Aby mógł być zsynchronizowany z padem Xbox one (w razie grania przez android tv),
- aby można było zrzucać ekran smartfona, laptopa bezpośrednio na ekran TV bez kabli
- możliwie niskie zużycie prądu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? - satelitarny - cyfrowy polsat lub nc+
10 Jakie urządzenia ? - laptop, pendrive, smartfon, amplituner 5.1 z systemem kolumn, xbox one
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? - w zimie 7-12h (zależy od pogody) w lato 5-10h
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? - tak (kilka odcinków serialu)
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? - filmy, seriale, bajki animowane, czasami sport
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? - tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - tak, 20% maks z xbox one
16. Preferencje co do marki? - brak
17. Preferencje co do wielkości? - 48-55
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? - wyblakłe kolory, duże zużycie prądu (dobrze aby był klasa A+ choć to ciężkie przy UHD ale TV chodzi do 12h dziennie to żebym z torbami nie poszedł - żona nawet jak gotuje i TV nie widzi to i tak on leci już się z tym pogodziłem że lubi marnować prąd)
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? - cały dzień leci TV (czy programy, czy muzyka z tv czasem z radia cyfrowego polsatu, czasem bajki itp)
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? - 4000 zł
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? - bardzo rzadko
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych ? - czasami
Moje typy po wstępnej analizie i sprawdzeniu forum HDTV, elektroda itp. Chyba że jeszcze coś innego jest warte większej uwagi niż poniższe
Samsung UE55KU6400 – cena 3899, 111W
SONY KD-49XD8005C – cena 3799, 80W
Philips 49PUS7181/12 – cena 3649, 89W
Panasonic TX-50DX700E – cena 3649, 88W
PHILIPS 55PUS7181/12 – cena 3899 od os prywatnej, normalna 4275, 97W
PHILIPS 55PUS7101/12 - cena 3999, 97W
Panasonic TX-58DXU701 – cena 3999, 109W
Najlepszy FHD, który jest polecany według badań internetowych:
Sony KDL-55W755C – cena 3449, 75W
Dzięki za profesjonalizm. Jeśli ma ktoś któryś z tych TV będę wdzięczny za krótki opis zadowolenia i z czego jesteście zadowoleni a czym zawiedzeni.
Jeśli ktoś posiada te TV na sprzedaż nowe to na PW jakąś ofertę poproszę od razu to pomoże mi w ostatecznym wyborze.
chcę kupić dobry TV UHD 48-55cali który spełni moje oczekiwania.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? - pomieszczeli w kształcie litery L(salon, jadalnia, kuchnia - otwarte pomieszczenie) w sumie 27m2 (część salonowa około 9m2)
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? - od 2,5m do 3,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? - 1-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? - na wprost i bokiem z jadalni
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? - wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? - ok 3h po południu aż zajdzie za sąsiedni budynek - światło będzie padać na TV w tym czasie lub rolety zastawiać trzeba
7. Jaki masz obecnie telewizor? - lg 42 cale 10 letni
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? -
- bardzo dobrą jakość obrazu, żywe kolory, dobra czerń,
- odświeżanie ekranu szybsze niż 60Hz,
- obraz 4k, lub genialne FHD
- smart tv lub android Tv - obojętne(aby były dostępne aplikacje typu player, ipla, vod, hbo Go, netflix, youtube itp),
- aby android tv lub smart działał szybko i nie zamulał - dobre bebechy tv,
- usb z czytaniem plików mkv, mp4, txt, flac, wmv, wma, avi, mp3.
- Aby mógł być zsynchronizowany z padem Xbox one (w razie grania przez android tv),
- aby można było zrzucać ekran smartfona, laptopa bezpośrednio na ekran TV bez kabli
- możliwie niskie zużycie prądu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? - satelitarny - cyfrowy polsat lub nc+
10 Jakie urządzenia ? - laptop, pendrive, smartfon, amplituner 5.1 z systemem kolumn, xbox one
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? - w zimie 7-12h (zależy od pogody) w lato 5-10h
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? - tak (kilka odcinków serialu)
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? - filmy, seriale, bajki animowane, czasami sport
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? - tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - tak, 20% maks z xbox one
16. Preferencje co do marki? - brak
17. Preferencje co do wielkości? - 48-55
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? - wyblakłe kolory, duże zużycie prądu (dobrze aby był klasa A+ choć to ciężkie przy UHD ale TV chodzi do 12h dziennie to żebym z torbami nie poszedł - żona nawet jak gotuje i TV nie widzi to i tak on leci już się z tym pogodziłem że lubi marnować prąd)
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? - cały dzień leci TV (czy programy, czy muzyka z tv czasem z radia cyfrowego polsatu, czasem bajki itp)
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? - 4000 zł
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? - bardzo rzadko
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych ? - czasami
Moje typy po wstępnej analizie i sprawdzeniu forum HDTV, elektroda itp. Chyba że jeszcze coś innego jest warte większej uwagi niż poniższe
Samsung UE55KU6400 – cena 3899, 111W
SONY KD-49XD8005C – cena 3799, 80W
Philips 49PUS7181/12 – cena 3649, 89W
Panasonic TX-50DX700E – cena 3649, 88W
PHILIPS 55PUS7181/12 – cena 3899 od os prywatnej, normalna 4275, 97W
PHILIPS 55PUS7101/12 - cena 3999, 97W
Panasonic TX-58DXU701 – cena 3999, 109W
Najlepszy FHD, który jest polecany według badań internetowych:
Sony KDL-55W755C – cena 3449, 75W
Dzięki za profesjonalizm. Jeśli ma ktoś któryś z tych TV będę wdzięczny za krótki opis zadowolenia i z czego jesteście zadowoleni a czym zawiedzeni.
Jeśli ktoś posiada te TV na sprzedaż nowe to na PW jakąś ofertę poproszę od razu to pomoże mi w ostatecznym wyborze.
Ostatnia edycja: