Witajcie
po przeczytaniu pierdyliarda postów nadal nie wiem, na co się zdecydować i co jak rozumieć. Poniżej info co potrzebuję, a w zasadzie do czego
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25 m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2 os.
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost, czasami bokiem, ale około 30 stopni.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać na wysokości około 50-60 cm
6.Jak słońce świeci w pokoju ? pokój z drzwiami balkonowymi od wschodu (roleta) oraz oknem od zachodu (roleta). TV będzie stał bokiem do okna, przodem do drzwi.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Panasonic VIERA TC-37LZ85 LCD
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? Na pewno minimum 3 x HDMI, fajnie jeśli nagrywanie na USB, aplikacja YT, ale nie mam na to ciśnienia
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? NC+ oraz Vectra
10.Jakie urządzenia ? PlayStation 4, czasami Macbook, telefon Xperia z3.
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3-7 godzin
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Raczej matowa
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Obowiązkowo sport: piłka nożna (30%), rajdy WRC (15%), filmy (55%)
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry ? Zdecydowanie tak, Fifa, Battlefield, rajdowe, dużo online.
16.Preferencje co do marki ? Sony, Panasonic to moje główne typy, ale nie upieram się, jeśli będzie coś ciekawszego.
17.Preferencje co do wielkości ? 48-50 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? słaba płynność, input lag
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? około 2500 zł, ale najlepiej 2200
21.Czy telewizor ma mieć 3D - Nie musi, wykorzystam to w 2%
Jak widać wyżej, niby wiem czego chcę. Nasuwają mi się na myśl modele Panasonica 50AS600E, 48640E, lub Sony 48W585 lub 605. Tyle że nie wiem, jak to u nich z Herzami, płynnością itd. Już nie wiem co jest 100 Hz, a co 50-60 i czy rzeczywiście będzie mi to aż tak przeszkadzało. Generalnie wystarczy mi ten tv, który mam obecnie, byle byłby większy
Nie mam tam żadnego smużenia, ps4 online chodzi świetnie, więc?
Wolałbym wydać mniej niż 2500, bo znalazłem oferty na te TV, które wymieniłem nawet po 2100 zł i to by mnie satysfakcjonowało. Pytanie, czy to możliwe.
po przeczytaniu pierdyliarda postów nadal nie wiem, na co się zdecydować i co jak rozumieć. Poniżej info co potrzebuję, a w zasadzie do czego
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25 m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2 os.
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost, czasami bokiem, ale około 30 stopni.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać na wysokości około 50-60 cm
6.Jak słońce świeci w pokoju ? pokój z drzwiami balkonowymi od wschodu (roleta) oraz oknem od zachodu (roleta). TV będzie stał bokiem do okna, przodem do drzwi.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Panasonic VIERA TC-37LZ85 LCD
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? Na pewno minimum 3 x HDMI, fajnie jeśli nagrywanie na USB, aplikacja YT, ale nie mam na to ciśnienia
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? NC+ oraz Vectra
10.Jakie urządzenia ? PlayStation 4, czasami Macbook, telefon Xperia z3.
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3-7 godzin
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Raczej matowa
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Obowiązkowo sport: piłka nożna (30%), rajdy WRC (15%), filmy (55%)
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry ? Zdecydowanie tak, Fifa, Battlefield, rajdowe, dużo online.
16.Preferencje co do marki ? Sony, Panasonic to moje główne typy, ale nie upieram się, jeśli będzie coś ciekawszego.
17.Preferencje co do wielkości ? 48-50 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? słaba płynność, input lag
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? około 2500 zł, ale najlepiej 2200
21.Czy telewizor ma mieć 3D - Nie musi, wykorzystam to w 2%
Jak widać wyżej, niby wiem czego chcę. Nasuwają mi się na myśl modele Panasonica 50AS600E, 48640E, lub Sony 48W585 lub 605. Tyle że nie wiem, jak to u nich z Herzami, płynnością itd. Już nie wiem co jest 100 Hz, a co 50-60 i czy rzeczywiście będzie mi to aż tak przeszkadzało. Generalnie wystarczy mi ten tv, który mam obecnie, byle byłby większy