Jaki tuner DVB-T MPEG4?

fpuma

New member
Jaki polecacie tuner do naziemnej tv cyfrowej? w dobrej cenie, a co do takiego tunera jest potrzebne? jakaś antena? bo widziałem w necie antene do dvb-t, zwykła dachowa nie może być? też słyszałem o jakichś kartach do tunerów? hm?? sory ale jestem laikiem w tych sprawach, chce kupić lcd a słyszałem że one źle obierają sygnał analogowy, będę niezmiernie wdzięczny za pomoc

acton777

Member
Bez reklam
Ferguson FT 8200, Maximum 1300 lub Combo GS-8010. Antena dachowa powinna wystarczyć, choć to zalezy od indywidualnych warunków, odległości od nadajnika itp. Karta w chwili obecnej nie jest potrzebna.

fpuma

New member
acton777 napisał:
Ferguson FT 8200, Maximum 1300 lub Combo GS-8010. Antena dachowa powinna wystarczyć, choć to zalezy od indywidualnych warunków, odległości od nadajnika itp. Karta w chwili obecnej nie jest potrzebna.

A jeśli zwykła antena siatkowa nie wystarcza to jaka inna, kierunkowa? dzięki za info co do tunerów, niestety ten trzeci nie wchodzi w rachubę zw względów finansowych, te dwa pierwsze jeszcze do przeżycia. A co jest lepsze - tuner dvb-t czy np. polsat cyfrowy? (jakiś minimalny pakiet np. Mini 10zł miesięcznie, dekoder ok 150zł)

Do góry