Hej,
Zamierzam się do zakupu OLED'a i szukam porady
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? Ok. 32m2 (w tym aneks kuchenny)
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3-6m (zakres ponieważ jeszcze negocjuje z żoną gdzie ustawić kanapę
)
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Z prawej strony (strona wschodnia, duże okna tarasowe), na wprost 6m okna tarasowe szer. 2m strona południowa
7. Jaki masz obecnie telewizor? brak
8. Co chcemy, aby telewizor posiadał? 4K, dobry i aktualny smart TV,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? TV naziemna, możliwe że Orange TV
10. Jakie urządzenia? PulseEight Matrix, PS5, Orange Dekoder (smart home obecnie głównie w ekosystemie google)
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-3
12. Czy zdarza się, że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Tak
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Netflix, HBO, Canal+ Filmy
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? Czasami
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile. Obecnie nie dużo ale to może się zmienić
16. Preferencje co do marki? Sony, LG
17. Preferencje co do wielkości? Chyba obecnie nastawiłem się na 77"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Brak aplikacji w smart Tv bądź ich nie aktualizowanie.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Późne popołudnie + wieczór/noc
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 15-20k, ale wiadomo czym mniej tym lepiej
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Dopóki się nie zepsują.
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? TAK
Co polecicie? Bo osobiście długo rozważałem 77A84K, ale teraz już nie jestem pewien trochę się przymierzałem do A95L ale to już troszkę za wysoka cena, no i ostatnio też 77G33LA widziałem że nawet i za ok. 15k można znaleźć.
Zamierzam się do zakupu OLED'a i szukam porady
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? Ok. 32m2 (w tym aneks kuchenny)
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3-6m (zakres ponieważ jeszcze negocjuje z żoną gdzie ustawić kanapę
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Z prawej strony (strona wschodnia, duże okna tarasowe), na wprost 6m okna tarasowe szer. 2m strona południowa
7. Jaki masz obecnie telewizor? brak
8. Co chcemy, aby telewizor posiadał? 4K, dobry i aktualny smart TV,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? TV naziemna, możliwe że Orange TV
10. Jakie urządzenia? PulseEight Matrix, PS5, Orange Dekoder (smart home obecnie głównie w ekosystemie google)
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-3
12. Czy zdarza się, że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Tak
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Netflix, HBO, Canal+ Filmy
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? Czasami
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile. Obecnie nie dużo ale to może się zmienić
16. Preferencje co do marki? Sony, LG
17. Preferencje co do wielkości? Chyba obecnie nastawiłem się na 77"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Brak aplikacji w smart Tv bądź ich nie aktualizowanie.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Późne popołudnie + wieczór/noc
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 15-20k, ale wiadomo czym mniej tym lepiej
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Dopóki się nie zepsują.
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? TAK
Co polecicie? Bo osobiście długo rozważałem 77A84K, ale teraz już nie jestem pewien trochę się przymierzałem do A95L ale to już troszkę za wysoka cena, no i ostatnio też 77G33LA widziałem że nawet i za ok. 15k można znaleźć.