Jaki telewizor kupic?

arut

New member
odległość od ekranu ? 6m
jak słońce świeci w pokoju ? okna z prawej strony
Jak duży jest pokój ? ciezko powiedziec, ale salon jest duzy
jaki masz obecnie telewizor? 30~ cali crt
jakie programy najczęściej oglądasz? seriale
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? dniem
preferowana wielkość telewizora? 46+
preferowana marka ? obojetnie
jakie urządzenia będą podłączone ? zadne
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń ? 100% tv
jaki masz sygnał ? przejde do telewizji cyfrowej
ile programów HD ? nie wiem
ile godzin dziennie włączony jest telewizor ? 6-10
ma stać czy wisieć ? wisieć
jaka klasa cenowa ? ciezko powiedziec, chce jaknajlepszy telewizor w tej klasie cenowej, powiedzmy 2.5-4k, im taniej tym lepiej. jesli parametry beda malo zauwazalne dla bardzo przecietnego uzytkownika a cena bedzie poweidzmy kilkaset zl wieksza to wole ten tanszy.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Powinieneś sięgać po 60" przy tych warunkach .
Ale kasy wystarczy na 50" Plazme lub 46" LCD
JVC 46s 90
Sharp 46le 820
Sony 46ex 500
Sharp 46le 700 Full Led
Toshiba 46sl 733
Panasonic 46g30
Panasonic 46 s20

arut

New member
ogolnie samsungow nie polecasz widze? jak wpisuje te modele np do allegro to sie nic nie wyswietla, jak moge to znalezc?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Napisałeś że dniem więcej oglądasz - to matryca matowa.
I potrzebujesz dobrego skalowania.
Wg mnie najlepiej zaprezentuje się JVC 46"

arut

New member
mam takie pytanie, czym roznia sie poszczegolne telewizory? nie mam kompletnie pojecia na co zwracac uwage, sa te wszystkie kontrasty, rozdzielczosci itd, tka jak przy podzespolach komputerow - ale kompletnie nie wiem. widzialem ostatnio w tesco telewizor samsung 52 cale za 2.3k zl, moja mama prawie kupila ale powstrzymalem ja od tego bo wiedzialem ze to nie bedzie najlepszy wybor. nie lubie bezradnosci gdy nie wiem co kupuje, takze jakby mogl mi ktos wymienic chociazby pare parametrow ktore beda w mojej sytuacji najlepsze i na co zwracac uwage bylbym bardzo wdzieczny.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
mógłbym zadać Ci pytanie - czy w życiu kupujesz wyłącznie najtańsze rzeczy ? Najtańsze jedzenie , ubrania, samochód?
Tak samo jest z telewizorami. Jeśli chcesz kupić sztukę - ok. To są Twoje pieniądze. Ale pytałeś o dobre sprzęty - jak napisałeś - głownie do TV i jeszcze mają grać do 10 godzin dziennie.
Jeszcze do tego oglądasz w dzień przy dużym nasłonecznienie.
Dostałeś ofertę firm które znają się na produkcji telewizorów i nie są przypadkiem na rynku.

arut

New member
ale sluchaj, ja w ogole nie kwestionuje waszej wiedzy ani wyborow - ale jestem osoba ktora lubi wiedziec co kupuje(nie przecze ze te telewizory sa bardzo dobre) dlatego ciekawi mnie jakie parametry stanowia o duzo wyzszej cenie powyzszych od tego przykladowego samsunga.

arut

New member
przepraszam za dwa posty (a teraz trzeci) ale niestety nie da sie edytowac a nie zauwazylem ze jest juz druga strona

Do góry