Jaki telewizor do 2k?

behemothxx

New member
Witam tak jak w temacie jaki telewizor polecacie do 2k zł? (plazma,LCD?) chciałbym 42cale ale jestem świadomy tego że im większy tym droższy więc jeśli rozsądniejszą opcją byłoby 32cale to może być.Za te pieniądze chciałbym uzyskać możliwie jak najlepszą jakość obrazu (nie rozmiar jest tu priorytetem a jakość obrazu). Tak sobie czytam forum i dużo osób poleca Panasonic 42S30 ale niech się jeszcze ktoś wypowie.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale żeby uczciwie Ci poradzić , musisz przecież podać jakie masz warunki w pokoju i jakie potrzeby od telewizora ?

behemothxx

New member
Witam przepraszam że się nie odzywałem ale już kupiłem tego panasa (jestem mega zadowolony) tylko teraz moje pytanie:telewizor posiada wejścia usb...(odtwarzałem już na nim filmy w formacie .avi w niskiej rozdzielczości) czy telewizor poradzi sobie z filmami fullHD? Jeśli tak to czy dużo stracę na jakości obrazu odtwarzając je na TV zamiast na jakimś odtwarzaczu? (czy takie zabawy mają sens?)
Mam jeszcze jedno pytanie czy standardowe ustawienia obrazu w TV są tragiczne czy całkiem niezłe? (bo musiałbym dokonać kalibracji)

Ostatnia edycja:

don111

Banned
są całkiem dobre, ustaw sobie tylko temperaturę na "warm2", w dzień lepiej używać trybu normalnego, do filmów i w zaciemnieniu trybu kinowego
wyłącz redukcję szumów, cats

Do góry