Jaki telewizor do 2500?

JJPartyBoy

New member
Witam
Nastał czas abym wymienił swój stary telewizor sony . Póki co jestem zainteresowany modelem Sony 42W829b ale jestem także otwarty na wszelkie inne propozycje.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok.10m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 1,5-2m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? obojętnie
6.Jak słońce świeci w pokoju ? mała jasność słoneczna
7.Jaki masz obecnie telewizor ? jakiś stary model od sony
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Najważniejszy to mały input lag ale także chciałbym 3d
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? UPC
10.Jakie urządzenia ? Apple TV,PC,PS4,Modem telewizyjny od UPC
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 5-8
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Bez róznicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Seriale komediowe oraz mecze piłkarskie
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, 4-5h
16.Preferencje co do marki ? SONY
17.Preferencje co do wielkości ? 40-50 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Duży input lag
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500 , max 3000
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Bez większej różnicy

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ja jestem zawsze za wielkością obrazu, bo wszystko inne przemija.
A ten Philips ma świetną relację cena do jakości. Ma potrójny ambilight i subwoofer bezprzewodowy gratis, a po kalibracji gra znakomicie.

JJPartyBoy

New member
A Sony 50w829b vs Toshiba 47L7453DG ? Powiem szczerze że byłem zdecydowany na Sony ale jednak telewizor będzie musiał wisieć a ciężko do niego znaleźć jakiś dobry uchwyt na ścianę . Przez chwilę myślałem nawet o Philips 48PFS8109/12 ale odpadł z powodu wysokiego input lag'u.

SLAV7

New member
Bez reklam
A może coś pośredniego jak np. PANASONIC 48AS640. Wielu użytkowników jest z niego zadowolonych. Osobiści mam TOSHIBĘ 7453 i do pomieszczenia z oświetleniem trudno o lepszy wybór. Przy całkowiecie wyłączonym oświetleniu jest już gorzej.

Pozdrawiam

JJPartyBoy

New member
Ten Panasonic też ma wysoki input lag , 59 ms w trybie Game to dużo . Kurczę , naprawdę podobają mi się***te telewizory toshiby z ambilight ale zależy mi żeby usiąść sobie na kanapie i odpalić grę z konsoli/pc przez hdmi.
Pozdrawiam

JJPartyBoy

New member
Byłem dzisiaj w rtv euro agd i bardzo mi się spodobał ten sony . Tak jak mówiłem,jedyny problem to ten nieszczęsny montaż na ścianie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Oczywiście że można go zainstalować .
Ale lepsza jakością i wyposażeniem dysponuje PHILIPS 48pfs8209 z poczwórnej ambilightem.

JJPartyBoy

New member
Byłem dzisiaj w rtv euro agd,ale niestety zostały już tylko modele powystawowe noszące ślady użytkowania. Zainteresowałem się nowym modelem 50W809c. Posiada go ktoś i mógłby się wypowiedzieć?

Duch87

New member
Bez reklam
PHILIPS 48pfs8209 to ekstra model. Przecież nie masz jednego sklepu z TV w okolicy - na pewno znajdziesz ten model, zawsze zostaje też internet ;).

JJPartyBoy

New member
Udało znaleźć mi się ostatnią sztukę w komputroniku ale 55 calową. Mógłby ktoś podpowiedzieć jak dobrać uchwyt na ścianę ?Czy są w ogóle takie,czy pozostaje mi ten fabryczny 2w1?

JJPartyBoy

New member
Kiki a mógłbyś proszę podesłać jakiegoś linka gdzie ten tv jest do kupienia w Warszawie bo próbowałem go znaleźć ale najwyraźniej w tej kwestii Google mnie przerósł.

rrr7

New member
Ja bym się w Philipsy nie pakował nie wiem jak akurat ten model , ale większość z lat 2013-2014 obecnie psuje się na potęgę , a serwis jest do bani.
Mnie na szczęście zwrócili kasę i trafiłem na Sony 50w705B <2500 może nie ma tylu wodotrysków , ale mam nadzieję że po serwisach bujać się nie będę.

Ostatnia edycja:
Do góry