jaki telewizor 50 cali kupić?

milo936

New member
Witam wszystkich, moje pytani jw.
Szukam Tv do pokoju 25m odległość od tv do kanapy około 3-4 metrów.
Przede wszystkim interesuje mnie telewizor o przekątnej ekranu 50 cali z uwagi na chęć podłączenia tv pd hdmi do Pc ( obawiam się że na mniejszym tv z kanapy ciężko było by korzystać z wszystkich zalet pc, internet.)
Podkreślam, że funkcja 3D jest mi całkowicie zbędna ponieważ szybko męczy mi to wzrok, a te efekty jakoś specjalnie nie robią na mnie wrażenia, podobnie jak inne bajery smart tv, czy podobne udogodnienia.
Jednym słowem szukam porządnego, trwałego sprzętu bez zbędnych bajer, który po podłączeniu do tv nie będzie migał (chodzi chyba o Hz, obecnie mam telewizor otake 32 cale :) pod hdmi i jest to widoczne z bliska.)
TV używam głównie do oglądania filmów z pc jednak po kupnie nowego chętnie bym również trochę pograł.
No i najważniejsze, nie chciałbym zapłacić za tv więcej niż 2500 zł plazmy również nie chce. Jest sporo ofert w tej, oraz niższej cenie, ale wole nie kupować w ciemno, więc proszę o radę osoby będące w temacie.
Na koniec jeszcze jedno pytanie- jakie marki warto kupować a jakie omijać szerokim łukiem?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jedyny który z dobrych się mieści 50" to Philips 50 PFH 4309
Lepszym rozwiązaniem wydaje się być Panasonic 48AS640.

Do góry