Jaki subwoofer do salonu 35m2? Głośniki Jamo 606 + ONKYO SR608

Borusss

New member
Witam wszystkich. Siedzę już parę dni nad wyborem Subwoofera do salonu.

Kilka informacji. Salon 35m2, głośniki Jamo 606 5.0 + Onkyo SR608.

Czytam różne fora jednak zauważyłem, że ważne jakie już mam głośniki i amp. Chciałem zakupić subwoofer do 2tys. Zastanawiam się na Jamo 660, Klipsch RW10d lub REL T5. Co sądzicie? A może jakiś inny?

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jakościowo najlepszy Rel T5, ale niestety za mały i za słaby na taki metraż. Do Twojego pokoju to należałoby rozważać T7/T9 ale te już dużo droższe. Jamo 660 i Klipsch RW10d będą dobre na Twój metraż. Choc możesz też pomyśleć o Klipsch RW-12d. Pytanie czy suba chcesz wykorzystywać tylko do filmów czy w stereo również?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Faktycznie, ale gdzies mi smignelo 1999zl (moze mi sie wydawalo), a na aukcjach dalej po 2800zl.
Powariowali. Tyle kosztowal 2 lata temu, a nawet mniej, bo 2500zl.
Oczywiscie za granica sa po 1800zl do max 2000zl, ale nas Polakow przeciez stac...
Popytaj, moze cos urwiesz, dla mnie po wielu testach w tym budzecie to czolowka.

Ostatnia edycja:

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
JBL zawsze robił dobre suby do kina domowego. Z aktualnie oferty masz JBL Studio 260. Nie śpiesz się. Na spokojnie. Z ciekawych subów masz jeszcze Paradigm DSP-3200, Velodyne EQ-MAX 10. Tak jak Ci pisałem podpytaj o cenę forumowicza blackninja. Mi się nie udało nigdzie znaleźć taniej.

Borusss

New member
Jestem nowy tutaj. rozumiem że napisać do blackninja, nie jest to reklama? Pytam bo bywam na różnych forach.... różnie bywa. Ten człowiek warty polecenia?

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak to pewny sprzedawca. Sporo osób tu na forum u niego kupuje. Mają normalny sklep audio i sprzęt z polskiej dystrybucji. Gwarancja itp. Żeby nie było ja u nich nie pracuje:) Polecam bo sam u nich kupuje i nigdy nie było problemów. Pisz do niego na priv.

Do góry