Jaki polecacie LED 46-47

goryczka

Member
Czesc, zastanawiam sie jaki kupic tv, mozece cos pomoc? ponizej odpowiedzi na pytania

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 18m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok 2,8 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisiec
6.Jak słońce świeci w pokoju? patrzac na telewizor okna sa po lewej (wschod) i za plecami (polnoc) - na obu oknach rolety
7.Jaki masz obecnie telewizor? na tym mieszkaniu zaden - poprzednio uzywalem Samsunga 40C650
8.Czego nie lubisz w telewizorach? widocznych bledow w obrazie, zacinania, bledow softu,
9.Co chcemy aby telewizor posiadał? Dobry obraz i duzo funkcji multimedialnych (vod, czytanie wielu formatów)
10. Jakie programy najczęściej oglądasz: dokumenty, seriale, filmy w hd, sport
11. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Kablówka cyfrowa
12.Jakie urządzenia? komputer przez hdmi
13.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-3
14.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? bez znaczenia
15.Czy zamierzasz serfować po Internecie? TAK, duzo - aktualnie bardzo czesto uzywam tvn player i tvp vod (oba sa konieczne), przyda sie tez przegladarka web
16.Czy zamierzasz grać w gry? narazie nie, jesli tak to sporadycznie
17.Preferencje co do marki? Mam samsunga i jest OK, ale kazda inna propozycja jest do rozwazenia
18.Preferencje co do wielkości? 46-47"
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? ok 4000 zl
21.Czy telewizor ma mieć 3D? Niekoniecznie, ale moze byc

Napiszcie co moze byc do tych wymagan, Narazie rozwazalem es6800/5500 i philipsa ale nigdzie go nie widzialem, a w ciemno raczej nie kupie.

Pozdrawiam,
Mateusz

goryczka

Member

z tego co podałeś toshiba odpada ze względu na cenę..
i czy reszcie na 100% jest dostepny tvn player i tvp vod? szczególnie chodzi mi o philipsa bo nigdzie nie widziałem telewizor z nowej serii i nie wiem za wiele na ich temat.

Kolejne pytanie co z samsungiem es6800? Jest dużo słabszy od tego co wymieniłeś?

I na czym polega ta prezentacja w domu? To Twoja usługa?
Pozdrawiam,
Mateusz

Do góry