Jaki pendrive do poszerzenia pamięci w android

otaru84

Member
Hej może ktoś doradzi
Mam philipsa 819 z android i chciałem poszerzyć pamięć wewnętrzna. Próbowałem już z 3 pendrive'ami i przy każdym ten sam problem występuje, przy próbie przeniesienia danych na USB wyskakuje błąd że sie nieudało. Pendrive PNY 64gb 3.2 z OTG.
Może macie jakiś sprawdzony pendrive lub wiecie w czym może być problem

Alt0S

Active member
Hej może ktoś doradzi
Mam philipsa 819 z android i chciałem poszerzyć pamięć wewnętrzna. Próbowałem już z 3 pendrive'ami i przy każdym ten sam problem występuje, przy próbie przeniesienia danych na USB wyskakuje błąd że sie nieudało. Pendrive PNY 64gb 3.2 z OTG.
Może macie jakiś sprawdzony pendrive lub wiecie w czym może być problem
To nie wina pendrive'a.Musisz zrobić restart TV do ustawień fabrycznych i w złej kolejności robisz przenoszenie i nie do końca poprawnie.Na początku zamknij nieużywane aplikacje działające w tle, wyczyść pamięć podręczną i dane aplikacji w AndroidOS. Po tej czynności przenieś pamięć na pendrive. Na końcu restart TV do ustawień fabrycznych robisz (restart robisz aby system widział dodatkową pamięć).I najważniejsze,pendrive'a musisz sformatować w TV w ustawieniach i po sformatowaniu nie wyjmujesz pendrive'a

Ostatnia edycja:

otaru84

Member
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.
  • Najpierw przywracam ustawieni fabryczne później
  • zamykam aplikacje i czyszczę pamięć (z aplikacji systemowej czy zainstalować jakąś inna do czyszczenia)
-pozniej formatuje USB i przenoszę pamięć do niej
- i na końcu znowu przywracam ustawieni fabryczne ( nie skasuje to ten pamięci z USB)

Alt0S

Active member
Ja to odwrotnie napisałem bo się spieszyłem...wszystko dobrze zrozumiałeś. Pendrive formatujesz w tv bo system musi ustawić partycje pod OS. Jak wsadzisz w fomacie NTFS itd TV widzi to jako dysk z danymi do odczytu. Przywracanie systemu powoduje ustawienie pendrive'a jako pamięć a nie jako pendrive tradycyjny. Pamięć czyścisz w opcjach AndroidOS.. nie pamiętam pod jaką opcją u Ciebie (u mnie w WebOS jest to pod nawzą optymalizacja pamięci)

Ostatnia edycja:
Do góry