Jaki odtwarzacz DVD do podłaczenia zewnętrznego dysku i ogladania filmów Blu ray?

komornik320

New member
Witam.

Zakupiłem ostatnio TV Toshiba 40XV733, TV posiada port RJ45, USB(nie działają żadne filmy), HMDI i chyba tylko tymi portami bez straty jakości mogę obejrzeć film Full HD. Zamierzam zakupić dysk zewnętrzny i za jego pomocą oglądać filmy Full HD. Moje pytania brzmią:
1. Czy przez kabel RJ45 dam rade obejrzeć film udostępniony w sieci lokalnej?
2. Mogę dokupić adapter Wi-Fi tylko czy za jego pomocą obejrzę film udostępniony w sieci lokalnej (posiadam ruter Wi-Fi)?
3. Jaki w miarę tani odtwarzacz DVD bądź inny obsłuży dysk zewnętrzny oraz filmy Blu-ray?
4. Może jest jakaś inna możliwość obejrzenia filmu Blu-ray bez zakupu odtwarzacza/nagrywarki Blu-ray?

Szczerze dziękuję za każdą odpowiedź i pozdrawiam

pro_fill

New member
Bez reklam
2. Mogę dokupić adapter Wi-Fi tylko czy za jego pomocą obejrzę film udostępniony w sieci lokalnej (posiadam ruter Wi-Fi)?
u mnie filmy oglądane bezpośrednio z PC, poprzez dysk multimedialny na TV się tną - materiały FullHD. wg mnie możesz mieć duży problem, właśnie z wielkością pliku i czasem w jakim musi pobrać na bieżąco.

3. Jaki w miarę tani odtwarzacz DVD bądź inny obsłuży dysk zewnętrzny oraz filmy Blu-ray?
coraz większa ilość takich odtwarzaczy, co jest wymuszone przez konkurencję. ja mogę tylko napisać, że to co posiadam [hyundai mbox r650] sobie świetnie radzi zarówno z plikami *.mkv, *.m2ts i obrazami płyt bluray

4. Może jest jakaś inna możliwość obejrzenia filmu Blu-ray bez zakupu odtwarzacza/nagrywarki Blu-ray?
obawiam się, że tylko z komputera, albo u sąsiada.
wychodząc w przyszłość właśnie stoję przed zakupem zewnętrznego napędu bluray podpinanego po USB, do ww. urządzenia. tym samym będe miał za śmieszne pieniądze, możliwość odtwarzania
płyt BR.

komornik320

New member
To teraz pozostaje pytanie czy lepiej kupić Odtwarzacz HDD z dyskiem np. Ferguson Ariva HD Player 210 1TB HDD WiFi i kopiować sobie w eterze pliki? Czy lepiej kupić coś takiego tzn. w tym stylu HDP-R1 O!Play HDP-R1/2A/PAL/AS i dokupić do tego dysk zewnętrzny?
A czy do takich odtwarzaczy HDD można bez problemu podłączyć zestaw kina domowego 5.1 który mam w planie zakupić?

pro_fill

New member
Bez reklam
osobiście na player'ze wi-fi używam do przeglądania [od niedawna] youtube a wcześniej radio internetowego. sporadycznie też po wi-fi słucham muzyki bezpośrednio z PC'ta lub oglądam filmy w gorszej jakości [dvix do 1 GB dobrze śmigają]. na tyle pozwala wi-fi w standardzie G. może w przyszłości standard N pozwoli na oglądanie materiału FullHD bezpośrednio przez sieć wi-fi
IEEE 802.11 ? Wikipedia, wolna encyklopedia

co do podłączenia do kina sprzętów, jakie wymieniłeś w drugim swoim poście, to nie odpowiem, ze względu na posiadanie innego - wg mnie musi być możliwość podłączenia, tak jak u mnie.

komornik320

New member
Tak przeglądam ceny i widzę że solidny odtwarzacz (*.txt, *.mkv, *.m2ts) i dyskiem zewnętrznym oraz oba urządzenia z USB 3.0 to wydatek jakieś 800 PLN minimum. Wydaje mi się również ze to o wiele bardziej funkcjonalne urządzenia niż odtwarzacz Blu-ray. Mam jeszcze pytanko czy ktoś testował w odtwarzaczach HDD port USB 3.0 oraz jak to się sprawdza?

Do góry