Jaki następca xh9005?

bartas90

New member
Kupiłem kiedyś po poleceniach 55xh9005, po 3 latach wędruje do sypialni. TV spełnił oczekiwania, czasem te strefy dawały o sobie znać, ale akceptowałem to w pełni, kąty dla mnie były odpowiednie. Zwłaszcza że kupiłem go za 3300
Teraz szukam czegoś większego, nie Oleda, świadomy wybór,więc nie ten typ omijamy.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 18m2

2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Z boku, świeci słońce od południa.
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Netflix, YouTube,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Kablówka i Netflix w 4k, dzieciaki YouTube
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Soundbar Polk i modem od kablówki , może za 2 lata konsola, ale to mało istotne.
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? Dziennie ok 5-6h dziennie
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Czasem podpięty jest laptop, jakiś stream, 2-3 h dziennie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami, po południu, słońce już nie bije po oknach.
17. Preferencje co do wielkości? 65cali
19. Preferencje co do marki ? Ma być niezawodny, może znowu Sony?
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Bez 3D
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup Jak najmniej przy sensownej jakości mysle że ok 4000-6000pln chyba, że kilka stówek do dużo wyszejsz półki by było.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Jedna rada, bo ten problem jest przemilczany.
Nowsze modele Sony mają problem z modemami CI od kablówki (nie wiem czy te najnowsze też). Zacięcia, zakłócenia obrazu.
Dwóch znajomych , którzy kupili TV Sony w zeszłym roku, drugi dwa lata temu, musieli wrócić do dekodera - Multimedia Polska, którą przejęła Vectra.
W Sony problem znają, ale, że jest on marginalny - mało zgłoszeń nic z tym nie robią. Na forum Sony obiecana dawno temu aktualizacja, nigdy nie nastąpiła.
Technicy z kablówki jedyne co mogą zaproponować to powrót do dekodera.
Także zwróć na to uwagę.

bartas90

New member
Ale ja mam dekoder od kablówki, jest to opisane w 10 punkcie
Jedna rada, bo ten problem jest przemilczany.
Nowsze modele Sony mają problem z modemami CI od kablówki (nie wiem czy te najnowsze też). Zacięcia, zakłócenia obrazu.
Dwóch znajomych , którzy kupili TV Sony w zeszłym roku, drugi dwa lata temu, musieli wrócić do dekodera - Multimedia Polska, którą przejęła Vectra.
W Sony problem znają, ale, że jest on marginalny - mało zgłoszeń nic z tym nie robią. Na forum Sony obiecana dawno temu aktualizacja, nigdy nie nastąpiła.
Technicy z kablówki jedyne co mogą zaproponować to powrót do dekodera.
Także zwróć na to uwagę.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
A to OK, źle odczytałem, że moduł.
Spoko, to nie ma tematu.

Uzupełnienie
Co do wyboru TV, KIKI z pewnością coś dobrego Ci doradzi.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do tych warunków najlepiej sprawdzi się oczywiście Oled TV :
  • Samsung 65S90D - za 5999 zł z pakietem
  • LG 65C45 za 6799 zł z pakietem

Z mini led masz :
- TCl 65c855 za 6299 zł z pakietem

Kiedy planujesz zakup ?

bartas90

New member
Nic mnie nie goni, czekam na podpowiedź kiedy najlepiej kupić względem promocji.

A Sony Bravia 7 jak by się miała do tego 65c855?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi - kiedy ?
W całym roku są różne nieprzewidziane okresy.
Trzeba śledzić...
Ja bym wybrał C855.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W klasie cena do jakości to świetny model .
Po kalibracji gra znakomicie.

Do góry