Jaki model po 55w905a? Co wybrać z 65 cali? 65xd8505, 65xd9305 a może panasonic?

Patimmm

New member
Witajcie!
Mam taka sprawę :) jestem szczęśliwym posiadaczem 55w905a, z powodu przeprowadzki myślimy nad 65.. tutaj pojawia się problem, jak zapytałem w sklepie Pana w media to szczerze powiedział, ze nie znajdę nic lepszego. Stwierdziłem ze zapytam się tutaj i poproszę o radę. Który z modeli sonego będzie mial tak dobre kolory i czerń. Wystarczy 65xd8505 czy jednak trzeba odkładać na 65xd9305 a może panasonic 65dx900, już kosztuje 14200 jeszcze z pół roku i może będzie w cenie 65xd9305.

Czerń jest moim zdaniem zabójcza. Jakikolwiek biały napis, reszta idealnie czarna. Film z paskami, które są perfekcyjnie czarne bez żadnych dziwnych podświetlen. W905a cenie jakoś obrazu, katy widzenia są słabe, ale od początku o tym wiedziałem.
Mam tez 46w905a w sypialni, kupiony w ostatniej chwili i nigdy nie oddam 😎
Nie potrzebuje do gier, raz na pół roku fifa 😂

RHJG

New member
Bez reklam
Witam jak dla mnie z tego co pamiętam,matryca PSA Samsunga montowana w tym Sony 55W905a bardzo przeciętna kontrast 2300:1 W porównaniu do Panasonica 65DX900 to czerń w tym Sony jest szara !

WuMike

New member
Bez reklam
Słyszałem wiele opinii ludzi znających się na rzeczy, wskazujących na model 905A jako jeden z najlepszych TV FHD w historii. Czerń natywna około 0.05 nit i poziome strefy wygaszania, co zapewne powodowało poczucie głębokiej czerni w filmach, z racji takiej właśnie topologii. Aktualnie są modele o niższej wartości czerni, w okolicach 0.03 nit, ale to głównie TV UHD: Samsungi, Panasoniki oraz najwyższe dwa modele Sony.

Gdybym miał 15 tysięcy do wydania, kupiłbym DX900, albo poczekał na małą obniżkę 65 OLED z serii B6. Nie sadze, aby te dwa ostatnie kiedykolwiek zeszły z cena poniżej 12,5 tysięcy, chociaż bardzo chciałbym, żeby tak się stało.

RHJG

New member
Bez reklam
Wielu faktycznie myliło ten model z Sony KDL-55HX905A,który rzeczywiście był bardzo udany,oraz HX850 !

Patimmm

New member
WuMike, które dwa modele sonego masz na myśli? Panasonic na początku kosztował 20k, wiec tez wątpię żeby cena spadła jeszcze niżej, może przed końcem roku zrobią jakaś dobra promocje.

Kilka tygodni temu przywiozłem z Saturna wysoki model Lg 65 ale nie OLED, parametry niby lepsze ale po godzinie był z powrotem w sklepie.
Mój tata ma 55x8505b, tez jest w porządku. Myślałem nad 65x8505c ale już nie występują.

Kiedyś patrzyłem na 65x9005c ale po sprawdzeniu opini przeszło mi :) to nie to samo co poprzednie

WuMike

New member
Bez reklam
Nie chodziło mi o dwa modele Sony, ale o DX900 Panasonic oraz LG OLED. Te są najlepsze w granicach 15 tysięcy zł.

accu

New member
Bez reklam
Wielu faktycznie myliło ten model z Sony KDL-55HX905A,który rzeczywiście był bardzo udany,oraz HX850 !

Witam uprzejmie,

Telewizor firmy Sony KDL-55HX905A ? Nigdy taki telewizor firma Sony nie wyprodukowała .

O jakości obrazu telewizora firmy Sony KDL-55W905A można się dowiedzieć np. z testu hdtvtest.co.uk .

Sony KDL55W905A/ KDL55W905 (W905/ W905A) Review

Jest założony również na tym forum wątek :" Telewizor firmy Sony KDL-55W905A - czas na pierwszy ogląd tego pięknego telewizora ", który założyłem w dniu 27 kwietnia 2013 r. i tam można znaleźć wiele testów , które potwierdzają jakość tej serii telewizorów . :neutral:
Sam taki telewizor firmy Sony użytkuję i jestem bardzo zadowolony z jakości wyświetlanego przez
niego obrazu .

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

Patimmm

New member
Właśnie dlatego pytam jaki teraz telewizor ma najbardziej zbliżoną jakość :) 65 cali do 8-10 k najlepiej. Wiem, że nie zawiódłbym się***na panasonicu dx900 ale cena.

Jakby ktoś miał***dobre pomysły to dajcie znać :)

Do góry