Jaki model kupic?

VoShay

New member
Witam! Właśnie skończyłem remont mieszkania i zamierzam nabyć TV Panasonic`a. Niestety moj "salon" jest mały ( jak i cale mieszkanie) stad moj dylemant jaka przekatna kupic. Odleglosc od Tv bedzie wynosic ok 2,5m a sygnal bedzie pochodzic z "n". Z gory dziekuje za pomoc.

Sansei6

Member
Bez reklam
Przy tym sygnale, to myślę, że 42" da radę ;) jeśli lubisz duże tv :D Ale to moje zdanie ;) Choć większego to chyba nikt nie poleci, a mniejszy.... było by może szkodaże przy cyfrowym sygnale, nie ma lepszego.... sprawa subiektywna, zrób sobie porównanie w sklepie stań sobie w odpowiedniej odległości, czy nawet usiądź, oczywiście zaraz parę osób poradzi ci prezentację w domu i słusznie, bo to najlepsze, w sklepie jak się dobrze skoncentrujesz to możeszy chyba tylko skupić się na samym rozmiarze...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
podaj więcej warunków i potrzeb - będzie zdecydowanie łatwiej podać alternatywę. No i klasę cenową?

VoShay

New member
Przedział cenowy to 2700 do 3200. Szczerze mowiac to zastanawialem sie nad 37 cali bo moja szafka rtv bedzie szeroka raptem na 120cm. Innych wymagan nie mam. Chyba:) Dopiero za jakis czas zamierzam dokupic jakis fajny zestawik kina domowegono ale to dopiero pieśń przyszłosci.:)
Aha! Pokoj mam srednio słoneczny a ogladam tv o roznych porach dnia i nocy. Ten TV bedzie podlaczony tylko do n i kina.

Ostatnia edycja:

kavoo

New member
Moje preferencje (poparte organoleptycznymi testami) z odleglosci ~2,5m:

1. do ogladania SD - maximum 42 cale
2. do ogladania HD (720/1080) - 50 cali i ani milimetra mniej

A teraz sam sobie odpowiedz na pytanie - czego ogladasz najwiecej i na jakosci odbioru ktorego ze standardow zalezy ci bardziej.

VoShay

New member
Czesciej ogladam SD. Zreszta moj przedzial cenowy i wielkosc mieszkania nie pozwalaja na wiecej. Mysle intesywnie na modelami TH-37PV70P i TH-37PV7. Wydaje mi sie ze powyzej tej przekatnej tv bedzie mi przytlaczal pokoj. No i pewnie zona bedzie miala jakies ale...:)

piotdz

New member
u mnie 42" przy 3,2m:
SD - OK
DVD - troszke mało, wolał bym 50 :)

jeśli oglądasz głównie SD, bierz 37"

pozdr,
Piotr

Do góry