Jaki LED do 4.000zl, najwyższa jakość obrazu, bez 3D

dreamnight

New member
Witam! Chciałem zakupić LED(bo wydaje mi się najrozsądniejszym wyborem) do kwoty nie większej niż 4.000 zł. Jak na razie nie przekonują mnie te technologie 3d montowane w tv.. także potrzebuje obrazu o najwyższej jakości głównie do oglądania filmów HD( w większości mkv 1080p) i ps3.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ---4,5x6,m

2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ---około 2,5m

3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? ---1-2

4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? --- Na wprost

5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? ---wisieć

6.Jak słońce świeci w pokoju ? --- z boku, lewa strona. aczkolwiek nie włączam tv za dnia

7.Jaki masz obecnie telewizor ? ---monitor samsung 32 cali led

8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? --- Jak najgłębsze jak najbardziej realistyczne kolory

9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? ---Cyfrowy

10.Jakie urządzenia? ---Laptop, PS3,

11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ---3-7h

12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? --- Jak najlepsza do nocnych seansów

13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? ---Filmy full hd

14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? ---rzadko

15.Czy zamierzasz grać w gry ? ---Tak

16.Preferencje co do marki? -- nie

17.Preferencje co do wielkości? --- 42-50”

18.Co Cię denerwuje w telewizorach? ---Kiepski obraz, wolne reagowanie, brak żywych odcieni kolorów

19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? ---wieczór, noc

20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? ---4.000

21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? --- nie interesuje mnie technologia 3d, stawiam na jakość oglądania obrazu w tej chwili

Dziękuje za wszelką pomoc i gorąco pozdrawiam ekipę HDTV !!!!!!!!!!

SDman

Banned
Witam! Chciałem zakupić LED(bo wydaje mi się najrozsądniejszym wyborem) do kwoty nie większej niż 4.000 zł.

Witam,
na matrycach IPS: Sony W805, LG LA740, Philips 6008.
Na matrycy VA Samsung UE6770.
Ten ostatni po skalibrowaniu ma bardzo dobry obraz, najlepszą głębię czerni i kontrast.
LG i Philips będą miały najlepszy dźwięk, Philips dodatkowo do nocnych seansów Ambilight -coś wspaniałego.
Sony ma ogólnie dobre opinie -cóż wybór nie jest łatwy.

Pozdr.

dreamnight

New member
Witam,
na matrycach IPS: Sony W805, LG LA740, Philips 6008.
Na matrycy VA Samsung UE6770.
Ten ostatni po skalibrowaniu ma bardzo dobry obraz, najlepszą głębię czerni i kontrast.
LG i Philips będą miały najlepszy dźwięk, Philips dodatkowo do nocnych seansów Ambilight -coś wspaniałego.
Sony ma ogólnie dobre opinie -cóż wybór nie jest łatwy.

Pozdr.
Sdman, a ten model Philips'a 42PFL5008K ?! W cenie dużo tańszy widzę.. tylko nie wiem jakie są różnice pomiędzy 5008K a 6008K... na bajerach mi nie zależy, głównie o jakość i ambilight żeby był jak najlepszy.. Philips z tą opcją wydaje mi się najlepszym wyborem z twoich propozycji.. tylko nie wiem za bardzo gdzie dostać ten model w uk, narazie wertuje internet online stores .. zresztą zauważyłem że ceny w Polsce są tańsze.. może uda mi się znaleść jakiś sklep który by wysłał do UK..

ps. co znaczają te ostatnie literki po 6008?! 5008? pozdrawiam

SDman

Banned
Sdman, a ten model Philips'a 42PFL5008K ?!

Witam,
różnice w cenie są minimalne więc nie zastanawiałbym się tylko brał 6008.

Ma 4 hdmi, 3 usb (5008 3 i 2) Nigdy nie wiadomo kiedy się może przydać.

6008 ma Pixel Precise HD (500hz) - 5008 Pixel Plus HD (300hz) -chyba 1 rdzeń

6008 ma DVB-S - 5008 nie

Ambilight w 5008 też ma mniejszą ilość diód -6008 ma XL

Pozdr.

dreamnight

New member
KiKi mój wybór pada na Philips 47PFL 6008! Najlepsza opcja dla mnie według twoich testów!!! Teraz problem polega na tym że nie mogę nigdzie znaleść tego modelu online na terenie UK(bu tutaj obecnie przebywam). Jest jakaś możliwości zamówienia u Ciebie w sklepie i wysyłki tutaj? A może znasz jakieś inne sklepy w Polsce które robią wysyłkę na teren Anglii warte polecenia ? Napisz mi na priva proszę ile u Ciebie figuruje ten model w sklepie, aha i co oznaczają te literki na końcu modelu bo spotykam się z modelami Philips 47PFL 6008H, Philips 47PFL 6008S, Philips 47PFL 6008K?!?!
pozdrawiam serdecznie!

lajkonik122

Klub HDTV.com.pl
vip
Mozesz jeszcze sprobowac z Amazon.uk jak cos. Ostatnie literki to chyba przeznaczenie telewizora na dany rynek, np Panasonic E6E bedzie na rynek europejski. Czesto ostatnia literka to tez kolor.

Do góry