Jaki Lcd Full Hd Wybrać????

WooDY143

New member
Witam.
Mam problem z wyborem TV. Mam na myśli:
- LE37M87BD
- LE40N87BD
- INNY ;)
TV bede używal do kablówki, HD z sat oraz chcę podłączyć kompa przez HDMI (Radeon HD 2900XT) do gier w 1920x1080p i ogladania fimów HD-DVD i BR.
Bede ogladal z ogległości ok. 2,5 m.
Najchętniej kupiłbym LE40M87BD, ale niestety fundusze wynoszą ok 5000 PLN z małym hakiem i sa bardzo wyśrubowane, a ten TV dostane dopiero od 5800
depresja.gif
.
Podobno seria N jest do bani, ale w tym wypadku ma wiekszy kontrast dynamiczny od 37'' z seri M8.

Co radzicie, bo chciałbym juz zamówić TV.
Pozdrawiam - WooDY143.

WooDY143

New member
Heh no TOSHIBE podales niezłą tylko ze jak pisalem wyżej fundusze ograniczone do 5000 PLN z małym hakiem. Co do tej kablówki obraz nie musi być piękny, bardziej zalezy mi na DVD, materiale HD i gier z kompa przez HDMI. Oczywiście nie chciałbym tez na meczu zamiast piłki oglądać komety, ale mysle ze az tak źle to chyba nie jest z tym samsungiem. Czy w takim wypadku ten LE37M87BD nie bedzie ok???

Tomasz93

Member
Na Twoim miejscu odpuscilbym sobie Samsungi, bowiem na sygnale SD te telewizory zachowuja się fatalnie z racji smuzenia. Z tego powodu możesz spodziewac się na meczach pilki noznej malej komety. Ponadto, kiedys przyjechala do mnie partia Samsungow z serii M, gdzie obraz był tak fatalnie skalibrowany, ze nie było mozliwosci nic tym zrobic, żadne ustawienia w menu nie były w stanie nic zmienic. Kwestia dotyczyla dominacji czerwonego koloru, ktorej nie widzialem nigdy wczesniej na zadnym innym telewizorze, twarze zamiast swojego naturalnego odcienia były po prostu czerwone. Być może była to jakas wadliwa partia, nie wiem, ale już nie zamawialem wiecej Samsungow z serii M, bowiem musialem się wiele natrudzic aby się ich pozbyc.

Mysle, ze dobrym wyborem bylby Sharp RD2, niezle radzi sobie z sygnalem SD; choc ma zapewne swoje ograniczenia - dotyczy to na przyklad katow, gdzie czern pod katem nie jest juz czernia, ale nabiera odcienia fioletu.

Do góry