Jaki dysk do TV32H6400

Antofima

New member
Witam
Jak w temacie. Chodzi o dysk 2,5'. Na pewno są tu doświadczeni forumowicze i mogą się wypowiedzieć i coś doradzić.
P.S.
Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, jakby co to proszę o przeniesienie.

Rafal7

Banned
Terar to żeś mnie załatwił :)
Nawet nie wiem ale chyba pod
HDD pod pierwsze usb od dołu, mało tego, dysk podpinam do tv za pomocą przedłużacza usb bo jak bezpośrednio to nie mam gdzie go położyć.

Antofima

New member
Pytałem bo chciałbym uniknąć problemu z podpinaniem dysku pod więcej niż jedno gniazdo USB. Obecnie mam dysk ADATA CLASSIC CH11 - 500GB i działa mi tylko pod tym USB właśnie pierwszym od dołu (ten port daje duży prąd 5V-1A). Ten dysk używam jednak do innych rzeczy i chcę kupić kolejny większy specjalnie pod TV. Jeszcze jedno pytanie. Masz go podpiętego cały czas czy tylko wtedy jak z niego korzystasz?

Antofima

New member
Kupiłem taki jak polecałeś Adata HV620 1TB 3.0 i jak na razie jest OK :) Zresztą co miałoby być nie tak. Jednak u mnie działa tylko na tym wejściu ostatnim od dołu. Nie jest to jakis wielki mankament. Pod pierwszy od góry mam podpiętą przedłużkę USB i wygodniej byłoby mi podpinać właśnie do niej. Kabelek, który był w komplecie z dyskiem jest dosyć krótki i dysk troszkę "wisi".
kapusta7 dzięki za sugestię. Uważam zakup za udany.

Rafal7

Banned
Ja mam przedłużkę pod tym pierwszym od dołu i na niej działa, a bezposredni z kabla od dysku Ci nie działa na innych USB?

Antofima

New member
Próbowałem w różnych kombinacjach i na ostatnim od dołu nie działa mi z kolei pendrive (bezpośrednio i na przedłużce), tak więc przedłużkę mam podpiętą pod pierwszy od góry i do niej jak potrzeba to podpinam pendriva.
Dysk podpinałem do każdego wejścia bezpośrenio i na przedłużce. Działa tylko i wyłącznie na wejściu pierwszym od dołu najlepiej podpinając bezpośrednio. Na przedłużce raz łączy raz nie. Przypuszczam, że to przez jakość mojej przedłużki. Jakaś chińszczyzna, a wiem, że żeby podpinać dysk przez przedłużkę trzeba mieć na prawdę dobry przewód.

Do góry