Witam nie chce być banalny, ale czytajac taką masę artykułów na temat BD zgłupiałem a z drugiej strony nie doczytałem najbardziej interesujacych mnie tematów. A mianowicie po zakupie tv LG 42sl8000 i ogladaniu mkv z dysku WD 1 TB, pojawił sie problem braku dzwieku dts. Wpadłem na genialny pomysł dokupienia WD TV HD Media Player wszystko ok ale urzadzonko nie jest zbyt estetyczne, a dysk mozna schować gdzies za tv. No to wpadlem na drugi genialny pomysł dokupienia BD LG do mojego TV w celu dekodowania sygnału DTS chciazby na stereo byle by TV coś tam gadał. Pojechałem z dyskiem do Media markt i tu zonk nie dosć że pan sprzedawca nie jarzył wogołe o co pytam i zaczeła sie spychologia do działu komputerów i tak sobie polatałem po sklepie jakies 2 h gdzie w koncu znalazł sie jeden co miał chwilkę i spojrzemniem władncy skwitował mnie że tak to się nie da. Pokazał mi jakies tam kino domowe za prawie 2 kawałki no i powiedział że tu się da. hehehehe żenada. Moje pytanie jest takie czy podłączając dysk WD do DB na przykład LG BD-350v i do 42sl8000 pojawi sie chociazby jakiś dzwiek. Czy BD zdekoduje dzwiek i poda na TV w formie słyszalnej. W wiekszości artykłów mówi sie że mkv pójdzie ale po przeróbce na DD ale tylko z płyty???? Prosze o odpowiedź z góry dziękję. Nadmienie,że dzwoniłem do LG Polska i stwierdzono, że ingerencja w tv kończy sie utrata gwarancji, a producent nie przewiduje stowrzenia softu odpowiadajacego za dekodowanie sydnału DTS na jakikolwiek słyszalny format audio.