jaki amplituner

sotim

New member
witam,
posiadam zestaw głośników kef 5005 + 2 satelity kef hts 3001 do drugiej strefy
pokój 30m2 ale sprzęt jest w części tego pomieszczenia o wymiarach 3,5x4m
proszę o radę jaki do tego zestawu pasuje amplituner, fundusze do 4000

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To masz niezły sprzęcik. To ma być tylko do kina czy również do muzyki.
Jaka muzyka ?

sotim

New member
80% kino 20% muzyka (głównie rock, trochę instrumentalnej)
a co myślicie o Onkyo 727, Harman Kardon 370, Marantz 1604 -- z uwagi na wysokość
Onkyo i HK mają WiFi a Onkyo dodatkowo bluetooth - nie potrafię do końca przewidzieć czy jest mi to niezbędne.

Ostatnia edycja:

bagiennik

New member
Bez reklam
Nie jest to niezbędne na pewno, tymbardziej że dokupienie ewentualnego adaptera to nie problem.
Onkyo poszło w kierunku jak największej ilości wejść i funkcji, że odbyło się to kosztem jakości widzimy po skróconej gwarancji i problemach wielu użytkowników na tym forum.
Trend prostych ale funkcjonalnych i solidnych urządzeń (Yamaha, Denon, Marantz) sprawdził się obiektywnie dużo lepiej. I tutaj najlepiej czegoś poszukać, wcześniej posłuchać i podotykać ;>

sotim

New member
jestem po "odsłuchu" onkyo 818, marantz 6007, denon 2313 oraz hk 370 i niestety jak dla mnie nie ma zdecydowanego faworyta - może lekkie wskazanie na marantza.
dlatego proszę o radę, który z nich charakteryzuje się: najmniejszą awaryjnością, najlepszą gwarancją i wsparciem, ergonomią obsługi itp.
dodatkowe pytanie: w "Audio" jest test hk 370 i podają, że zmierzona moc w układzie 5.1 jest 5x36W czy to nie jest za mało dla moich głośników (kef kht 5005+kef 3001).

Blackninja możesz podać ceny u Ciebie w/w modeli.

dziękuję za pomoc

Ostatnia edycja:

bagiennik

New member
Bez reklam
Dlatego weź Marantza, dobre wyposażenie i możliwości rozbudowy. Problemów nie sprawia, zawsze wszystko działa. Dzwiękowo jak widzisz też wyszedł przed szereg ;)

Do góry