strike.eagle
New member
Witam! Na forum już jakiś czas ale tylko jako obserwator. Po przeprowadzce dorastam do decyzji o zakupie sprzętu. Salonik po odliczeniu szafy suwanej zajmującej całą ścianę ma wym. 3,9 na 4,2 m. Stwierdziłem, że im więcej czytam forum tym mam więcej wątpliwości i jedyne wyjście to poprosić o radę do mojej konkretnej sytuacji. Nie chcę niepotrzebnie przepłacać za sprzęt. Nie jestem audiofilem ale marny dźwięk mnie nie zadowoli. Na sprzęcie znam się raczej słabo.
- Sprzęt będzie wykorzystywany po połowie do filmów i muzyki (sporo mp3), - Dostępne fundusze 3000 zł. (chyba, że za te pieniądze nie da się kupić niczego przyzwoitego - wtedy max 4000),
- w grę wchodzi zestaw amplituner, dvd, kolumny 5.0,
- rozważam PIONEER VSX-519 / DV-420 + QUADRAL 500 za 3000 zł (dobrze wypadł w teście na forum), wcześniej faworytem był Onkyo tX-sr607 ale to juz większy wydatek. Nie wiem jak kolumny Quadral zagrają z pioneerem.
będę wdzięczy za wszelkie porady. Może w tych granicach zaproponujecie inny sprzęt.
- Sprzęt będzie wykorzystywany po połowie do filmów i muzyki (sporo mp3), - Dostępne fundusze 3000 zł. (chyba, że za te pieniądze nie da się kupić niczego przyzwoitego - wtedy max 4000),
- w grę wchodzi zestaw amplituner, dvd, kolumny 5.0,
- rozważam PIONEER VSX-519 / DV-420 + QUADRAL 500 za 3000 zł (dobrze wypadł w teście na forum), wcześniej faworytem był Onkyo tX-sr607 ale to juz większy wydatek. Nie wiem jak kolumny Quadral zagrają z pioneerem.
będę wdzięczy za wszelkie porady. Może w tych granicach zaproponujecie inny sprzęt.