jaki amplituner+glosniki do 2000

piksel

New member
nie zalezy mi na mocy tylko bardziej na jakosci dzwieku gdyz mieszkam w bloku(pokoj okolo 18metrow). Chcialbym kupic cale kino domowe ale nie wiem czy w kwocie 2000zl(moge lekko przekrczyc) kupie cos rozsadnego. Prosze o rade jaki amplituner + 2glosniki przednie (reszte moge dokupic za jakis czas).Ogladanie glownie filmy(cyfra, dvd). troche sportu i muzyki. No chyba ze jest jakis dobry zestaw za te kwote. prosze o jakies porady, sugestie

piksel

New member
znalazlem cos takiego Panasonic SC-PT850, nie wiem czy dobry wybor. Ale chce kupic plasme Panasonic TH-37PV70P, i mysle ze bedzie wspolpracowalo ze soba. Budrzet okolo 4500k

liko

New member
Proponuje Logitech Z-5500 THX ,do takiego pokoju spokojnie wystarczy.Sprzet mozna powiedziec komputerowy,ale chodzi super>jest oznakowany THX a to zobowiazuje i lipnemu sprzetowi tego nie nadaja.ma wejscie cyfrowe. osiem stówek w kieszeni.

piksel

New member
blackninja napisał:
Może trzeba poczekac chwilke na nowe modele plazm , Panasa?

ciagle cos nowego wychodzi, ale nowe modele to i nowe ceny, ja moge wydac max 3000k no troche moge przekroczyc ale nie duzo

liko
zaskoczyles mnie tym zestawem, poczatkowo myslalem ze sobie jaja robisz i polecasz mi glosniki do kompa, ale naprawde jest na czym oko zawiesic

piksel

New member
ArtS007 napisał:
Rzecz w tym, aby ucho nie zwiędło. ;)

ArtS :)

co masz na mysli?:)

przeczytalem kilka negatywnych opinii na temat odsluchu muzyki na tym zestawie za to jako kino domowe radzi sobie bardzo dobrze. Z ta muzyka mnie martwi, bo czasami lubie cos rzucic na ucho

redlum

New member
Bez reklam
dolacze sie do tego watku - bo tez planuje kupic jakis zestawik do miekszania w bloku - tylko ze pokoj troche mniejszy ok14m2 (wymiary 4mx3,5m) - ma slyzyc w 90% do filmow (z komputera) i TV z N-ki - w 10% to bedie radio lub jakas muza
Bede mial do wydania ok 2000zł - no max 2500zł

Amplituner to juz chyba znalazlem jaki chce Onyko 505 - glowny problem to glosniki. Znalazlem pare zestawikow - napiszcie co o nich sadzicie:

JBL SCS 178 cena ok 1100zł​

KODA AV707v2 (bez suba) cena ok 850 zł​

KODA AV 701 + SW 550 cena ok 1000zł​

QUADRAL QUINTAS 500 cena ok 1200zł​

jest cos jeszcze godnego w tej cenie wartego uwagi?

Jest to moj pierwszy taki zakup wiec nie chce popelnic bledy poczatkujacego.

redlum

New member
Bez reklam
jamo 606 to juz wieksza cena ok 1800zł i raczej trzebaby je porownywac do QUADRAL QUINTAS 700

te 2000-2500 to podalem razem z Amplitunerem - wiec na glosniki zostaje ok 1000-1400zł

Serdello

New member
Za 2499zl jest obecnie w Euro zestaw Onkyo 604/405 z glosnikami M-Audio Trends 700. Nie wiem jak te glosniki ale sam ampli lepszy od 505 mimo ze 505 nowsza to zagra gorzej. Moze warto to przemyśleć i moze ktoś Ci cos powie o tych glosniczkach.

Ostatnia edycja:

redlum

New member
Bez reklam
Te glosniki - to jest chyba wyrzucanie pieniedzy w bloto - to z tego co czytam te forum - ludzie mowia aby kupowac glosniki drozsze niz amplituner - a te tutaj kosztuja ok 500zł za caly zestaw. Mozna do tego inaczej podejsc - kupic ten zestaw jako przechodni - dozbierac kase i kupic jakies fajne glosniki - to bylby jakis pomysl. Ale teraz mam pytanie czy na tych glosnikach uszy mi nie zwiedna? I czy przypadkiem nie lepiej bedzie odczekac troche i kupic od razu jakis porzadny zestaw? Bo nie chcialbym aby sprzet sie kurzyl bo poprostu nie dam rady go sluchac.

piksel

New member
ArtS007 napisał:
Sam sobie odpowiedziałeś. Do odsłuchu muzyki powinieneś mieć głośniki podłogowe lub przyzwoite monitory.

ArtS :)

czy Onyko 505 + jamo 606 bedzie dobrym wyborem? jak mam sie zawiesc przy sluchaniu muzyki na tych 'komputerowych' z-5500 to jednak mysle ze trzeba bedzie zainwestowac wieksze pieniadze. Zakup musze odlozyc i dozbierac.Mysle ze w kwocie 2500k sie zamkne? to jest max jaki wydam na zestaw? A czy do tego zestau co podalem potrzebny bedzie sub?

AndrzejIgor

New member
=> redlum zamiast wywalac w błoto pare stówek dozbieraj jeszcze pare i kup tylko fronty na poczatek

=> jamo 606 to bardzo dobry wybór, na onkyo 505 sie nie zawiedziesz ale pomysl tez o 604, w podobne cenie chodza

piksel

New member
AndrzejIgor napisał:
=> jamo 606 to bardzo dobry wybór, na onkyo 505 sie nie zawiedziesz ale pomysl tez o 604, w podobne cenie chodza

nie znam sie za bardzo na ampplitunerach. Do jamo 606 ktory bedzie lepszy? czy mozna kupic same fonty? a w pozniejszym czasie dokupic centralny i surroundy.Jakos wszedzie widze caly zestaw

AndrzejIgor

New member
Jamo 606 chodzi póki co tylko w zestawie niestety. Jak same fronty to jednak można się rozejrzeć także za innymi seriami z Jamo (660,680) czy wreszcie spojrzeć w kierunku Rubiconów na ten przykład.

604 to mniej nowości ale communis opinio lepsze audio. Z tych dwojga wybrałbym 604.

redlum

New member
Bez reklam
lepsze audio - czyli bardziej do muzyki? na tym mi nie zalezy - to ma byc zestaw tylko do filmow - wiec mam rozumiec ze w tym wypadku lepszy bylby 505? i czy jest sens doplaca do 604 dla pokoju 14m2?

no i chyba poczekam az sie nazbiera wiecej kasy - bo same fronty przy kinie domowym chyba duzo mi nie dadza (jesli nie slycham muzyki)

piksel

New member
AndrzejIgor napisał:
Jamo 606 chodzi póki co tylko w zestawie niestety. Jak same fronty to jednak można się rozejrzeć także za innymi seriami z Jamo (660,680) czy wreszcie spojrzeć w kierunku Rubiconów na ten przykład.

604 to mniej nowości ale communis opinio lepsze audio. Z tych dwojga wybrałbym 604.

mowisz o jamo (660, 680) frontach. Mozna pozniej do tego dokupic reszte do 5.1. A jesli chodzi o amplituner to roznica w cenie jest spora 1650k

Do góry