Witam. Potrzebuję pomocy w wyborze amplitunera do frontów Dali Zensor 7. Tak tylko do frontów ponieważ na przestrzeni lat zapędy były ogromne a stanęły tylko fronty. Do tej pory było Onkyo Tx-SR606 ale padła w nim płyta sterowania HDMI - obecnie działa tylko puszczanie sygnału po optyku.
Wymieniłem również TV na 75" Sony - jest HDMI 2.1 i eARC więc postanowiłem żeby wymienić aplituner który to jakoś sensownie zepnie.
Jakie mamy źródła obrazu:
1. Dekoder VU+ 4K oparty na linuxie
2. Konsola PS5
3. Aplikacje wbudowane w TV Sony (Playery, Netflixy) TV jest na Androidzie
Jakie mamy odbiorniki obrazu:
1. TV Sony o którym wspomniałem wyżej
2. Projektor EPSON TW-700 - staroć ale czasami używam bo rozmiar ekranu robi robotę do dzisiaj
Jako głośniki tylko frontowe zostają wspomniane Dali Zensor 7.
Z racji dwóch odbiorników obrazu wskazane były by dwa wyjścia HDMI Out (w tym jedno eARC dla TV). Gdyby ampli miał jakiś system strumieniowania ze wsparciem Spotify itp. to będzie bardzo dużym plusem.
Budżet....3500-4000zł - trzeba będzie dorzucić to dorzucę ale w granicach rozsądku.
Wymieniłem również TV na 75" Sony - jest HDMI 2.1 i eARC więc postanowiłem żeby wymienić aplituner który to jakoś sensownie zepnie.
Jakie mamy źródła obrazu:
1. Dekoder VU+ 4K oparty na linuxie
2. Konsola PS5
3. Aplikacje wbudowane w TV Sony (Playery, Netflixy) TV jest na Androidzie
Jakie mamy odbiorniki obrazu:
1. TV Sony o którym wspomniałem wyżej
2. Projektor EPSON TW-700 - staroć ale czasami używam bo rozmiar ekranu robi robotę do dzisiaj
Jako głośniki tylko frontowe zostają wspomniane Dali Zensor 7.
Z racji dwóch odbiorników obrazu wskazane były by dwa wyjścia HDMI Out (w tym jedno eARC dla TV). Gdyby ampli miał jakiś system strumieniowania ze wsparciem Spotify itp. to będzie bardzo dużym plusem.
Budżet....3500-4000zł - trzeba będzie dorzucić to dorzucę ale w granicach rozsądku.