Przymierzam się pomału do zakupu jakiegoś amplitunera z zestawem głośników 5.0/5.1 i mam prośbę o pomoc w wyborze. Zdecydowałem, że budżet to około 2500zł, gdyż nie jestem audiofilem, słuch mam zaledwie poprawny (odróżniam mp3 128kbps od CD-Audio :>) i nie chcę się rujnować finansowo.
Póki co zdecydowałem, że zestaw Jumo S608 (5.0 w sam raz, bo nie mam miejsca na subwoofer) będzie dla mnie odpowiedni, wydaje się neutralny brzmieniowo. Potrzebuje do tego dobrać amplituner, który będzie z nimi dobrze współpracował. Takie mam warunki i wymagania:
- pokój raptem 16m2 (4,7x3,5)
- muzyka stanowi 70% słuchania (60% radio, 10% CD), pozostałe 30% to kino domowe
- mieszkanie w bloku, więc granie raczej w głośnościach niskich i średnich (duże moce nie są potrzebne), muzyka w zakresie: pop, rock, metal, blues
- potrzebuje 2 wejścia HDMI, źródłem
- nie potrzebuje bajerów, podstawowe funkcje mnie zadowolą
- cenowo w granicach 1000zł patrząc na to, że głośniki to ~1500zł
Co zagra dobrze? Yamaha RXV-371? Harman AVR 155/158? Może coś innego?
Póki co zdecydowałem, że zestaw Jumo S608 (5.0 w sam raz, bo nie mam miejsca na subwoofer) będzie dla mnie odpowiedni, wydaje się neutralny brzmieniowo. Potrzebuje do tego dobrać amplituner, który będzie z nimi dobrze współpracował. Takie mam warunki i wymagania:
- pokój raptem 16m2 (4,7x3,5)
- muzyka stanowi 70% słuchania (60% radio, 10% CD), pozostałe 30% to kino domowe
- mieszkanie w bloku, więc granie raczej w głośnościach niskich i średnich (duże moce nie są potrzebne), muzyka w zakresie: pop, rock, metal, blues
- potrzebuje 2 wejścia HDMI, źródłem
- nie potrzebuje bajerów, podstawowe funkcje mnie zadowolą
- cenowo w granicach 1000zł patrząc na to, że głośniki to ~1500zł
Co zagra dobrze? Yamaha RXV-371? Harman AVR 155/158? Może coś innego?