Jaki amp do B&W 601?

ForestPoland

New member
Witam wszystkich serdecznie. Buduję kino na B&W 601 jako fronty i efektowe, centralny CC6 i jakiś sub w planach. Co prawda na razie mam jako fronty 602, ale są za duże trochę na pokój (3,20 x 3,90), także szukam 601, ale to inna sprawa. Czytałem, ze Yamaha i B&W nie zagra za ciekawie. Głównie będzie kino, ale dobre stereo też bym chciał mieć w razie czego. Wizualnie leży mi linia H/K, ale ta nowsza czyli model 350. Interesuje mnie tylko amplituner, lecz trochę tańszy. Czy czekać na nową serię H/K? Czy będzie coś tańszego z nowej lini? Czy może jakiś 145 albo 147? Nie wiem jaką moc musiałbym do tego mieć. Wszystki głośniki będą stały na standach, centralny oczywiście na półce i sub gdzieś na ziemi. Jak nie H/K to co? Uprzedzam, że Onkyo 605 i pochodne nie leżą mi zupełnie wizualnie. Cena jaką mogę wydać maksymalnie za amp to 2500, chyba że naprawdę coś ekstra się trafi to do 3000zł. Pozdrawiam.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Harman 247 na odsłuchach spisywał się extra. Tyle że przentacje były na kolumnach Infinity.

Galeria 3 z 24

ForestPoland

New member
Tylko, ze w 3-city za bardzo nie ma gdzie tego posłuchać. Jak jest B&W to jest tylko Denon i Yamaha. Jak jest H/K to tyllko JBL i Jamo. Przeciez nie będe swoich kolumn brał :). Czyli Yamaha nie gra, H/K tez nie... To co zagra z B&W? Pozdrawiam.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Wszystko zależy od tego co Ci się podoba, po tym co napisałeś, dobrze sprawdzi się duet HK i B&W, z tego co słyszałem temperuje trochę soczystą górę w tych kolumnach i dodaje im basu.

W tej chwili prawie stać Cię na AVR347. Co do nowej lini zaczętej przez AVR350 i DVD29 to zostanie uzupełniona w końcu pierwszej połowy 2008.

Do góry