Jaka roznica miedzy 42pj350 a 42pj550?

radek_w

New member
Ja mam LG 42 PJ350 i uważam za bardzo przyzwoitą plazmę.Różnica jest taka że 350 nie odtwarza filmów tylko zdjęcia i muzykę ale mi to i tak w zupełności wystarcza.Szwagier kupił Panasonica 42X20 ale ja nie zamieniłbym go za nic pomimo braku powłoki antyrefleksyjnej!

lukaszt2006

New member
>>>odczyt plikow z usb np mpeg,divx, divx hd,mp4,avi,mkv,vob

a jak wygladaja mozliwosci odtwarzania wlasnie tych filmow?

sa jakies tryby np "pan scan"

zwiekszania czcionki?

jak sobie radzi z polskimi znakami?

jakie formaty napisow obsluguje? Czy obsluguje txt?

Czy mozna zmienic polozenie napisow na ekranie?

Waham sie miedzy tanszym tv + asus o play hd, a drozszym bez asusa

sobczax

Klub HDTV.com.pl
VIP
42pj550 - odczyt plikow z usb np mpeg,divx, divx hd,mp4,avi,mkv,vob
teoretycznie jest mozliwosc odblokowania odczytu filmow z usb w 42pj350. szansa nie jest duza, wszystko zalezy od wersji softu. w telewizorze,musi byc 3.09.
http://www.hdtv.com.pl/forum/lg/52857-42pj350-2.html
YouTube - Teste USB - Plasma LG 42PJ350

taka mozliwosc byla tez w niektorych starszych telewizorach lg np 42PQ3000 i 50PQ3000

w jednym ze sklepow reklamowano pj350 ktory odtwarza mkv, jest to mozliwe?

don111

Banned
gdyby różnica wynosiła max 100zł to ok, ale tak to już lepiej zakupić osobny odtwarzacz za 300zł np Ariva 110 lub Asus Oplay, które odtworzą więcej formatów i mają zdecydowanie więcej opcji do konfiguracji napisów (np pozycja, czcionka kolory czy przesunięcie czasowe) i nie tylko

W

witek_z

Guest
A nie jest tak że 550 może odtwarzać Divx-y przez USB i przez to ma lepszy procesor obrazu.
I dlatego obraz na jakimkolwiek wejściu jest lepszy niż w 350-ce?

Ostatnia edycja:

kaukaz

New member
Bez reklam
42pj550 - odczyt plikow z usb np mpeg,divx, divx hd,mp4,avi,mkv,vob
teoretycznie jest mozliwosc odblokowania odczytu filmow z usb w 42pj350. szansa nie jest duza, wszystko zalezy od wersji softu. w telewizorze,musi byc 3.09.
http://www.hdtv.com.pl/forum/lg/52857-42pj350-2.html
YouTube - Teste USB - Plasma LG 42PJ350

taka mozliwosc byla tez w niektorych starszych telewizorach lg np 42PQ3000 i 50PQ3000

Nie będę wymieniał nazwy sklepu w któtym kuzyn miał kupić właśnie 350pj po konsultacij z sprzedawcą ze ten model nie wyswietla filmów przez usb stwierdził ze wszystko odblokuje:shock: Zapytałem ze wiem coś o jakiś softach ale mozna stracić gwarancje znowu usmiech powiedział ze softu się nie rósza [spawa wbicia kodów z pilota]dziwna sprawa ale sklep ten to oficjany partner LG może gosciu coś kum :smile: KUzyn wziął SAMA c450

misiek547

New member
różnica tkwi tylko w cenie płyta jest taka sama nie ma żadnej różnicy obsada komponentów jest również identyczna różnią się tylko jedną z 4 tool opcji gdzie jest ujęte USB a z tego co się orientuje model 350 odtwarza filmy ale w jakości tylko SD a 550 w jakości HD

bigxlx

New member
płyta jest taka sama nie ma żadnej różnicy obsada komponentów jest również identyczna różnią się tylko jedną z 4 tool opcji gdzie jest ujęte USB a z tego co się orientuje model 350 odtwarza filmy ale w jakości tylko SD a 550 w jakości HD

ciekawe rzeczy, zaiste ciekawe, wypisujesz.... ale jesli nie wiesz na 100% to po co ludziom robisz burze w mozgu???

misiek547

New member
sprawdziłem to i jest jeden szkopuł jest jeszcze na płycie przełożony jeden rezystor który blokuje funkcje odtwarzania filmow po przełożeniu jego w na miejsce w ktorym jest na płycie w modelach 550 funkcja dvix jest dostępna jak widać lge sie zabezpiecza coraz bardziej

misiek547

New member
pewnie zaden ale przed oddanem na serwis zawsze mozna zrobic jak było tylko ciekawe jak jest z plombami gwarancyjnymi czy jakiekolwiek są

Do góry