Jaka alternatywa dla 49" XH95

telemach

New member
Rozważam zakup XH95 ze względu na wysoką jakość obrazu i Android TV jednakże chciałem dopytać czy jest jeszcze coś alternatywnego o zbliżonej jakości obrazu i mało awaryjnego ? Cena nie ma większego znaczenia a uprzedając pytania o OLED też myślałem ale właśnie przez ewentualną możliwość wypalania na razie się wstrzymuję a osoba która będzie oglądać ten TV raczej wątpie aby widziała znaczące różnice. Rozmiar TV mniej więcej nie większy jak 105x70cm.

Stratoss

Member
Bez reklam
Sony ZH-8 a oledzikach to ja już dawno zapomniałem, właśnie ze względu na wypalanki.

stopka:
Sony KD85-ZG9, Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA-7gen 2 + VELODYNE DD 15 plus, Pioneer UDP-LX800. Apple TV4K. Projektor JVC RS2 - Adeo tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra surround + GX100 + 4 kolumny sufitowe Dali Phantom H-80. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Kable HDMI Purelink 8K+ Magic Link.Kable rca:Qed Signature Audio S. Listwy przepięciowe: Monster Power HTS5100 + HTS1000x2. Kable sieciowe: Monster Powerline 400, OyaideTunami, Furutech FP-3TS20.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Zdecydowanie LG 48C1.
Nic lepszego nie kupisz.
Masz specjalną promocję dla niebieskich.
O wypalanie nie musisz się obawiać - to już 11 generacja.
Ma specjalne zabezpieczenia.
Żaden LCD nie ma szans. Żaden.
Przy zakupie dostaniesz dodatkowe info co i jak zrobić.

telemach

New member
Zdecydowanie LG 48C1.
Nic lepszego nie kupisz.

OK ale chodzi o to że celuję w AndroidTV bo chcę zainstalować Tivimate pod IPTV tak żeby Tivimate startowało od razu po włączeniu telewizora. Z WebOS nie da się uruchomić apki do IPTV ze startem telewizora tylko trzeba się przeklikać na ekran główny i wtedy samodzielnie uruchomić. Wiem że obraz jest lepszy ale łatwość obsługi dla użytkownika docelowego też musi być zachowana. Teoretycznie można dołożyć jakiegoś dongla na HDMI ale zastanawiam się czy to ma sens.

Stratoss

Member
Bez reklam
Czyli tak jak pisałem - Sony ZH8. I śpisz spokojnie. A poziom HDR i Dolby Vision nieosiągalny dla żadnego oledzika.

stopka:
Sony KD85-ZG9, Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA-7gen 2 + VELODYNE DD 15 plus, Pioneer UDP-LX800. Apple TV4K. Projektor JVC RS2 - Adeo tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra surround + GX100 + 4 kolumny sufitowe Dali Phantom H-80. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Kable HDMI Purelink 8K+ Magic Link.Kable rca:Qed Signature Audio S. Listwy przepięciowe: Monster Power HTS5100 + HTS1000x2. Kable sieciowe: Monster Powerline 400, OyaideTunami, Furutech FP-3TS20.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Zdecydowanie najlepsza opcja.
Masz wówczas jakość bezkompromisową i największy zakres możliwości internetowych.

Do góry