Jak ustalić rzeczywisty czas reakcji matrycy oraz input lag

GracX

New member
Bez reklam
Witam ostatnio czytałem o tym że czas reakcji matrycy może być również przekłamany na zasadzie podobnej do podawanego kontrastu dynamicznego jak to jest? jak mogę określić rzeczywisty czas reakcji matrycy wybierając tv dla siebie?

pytanie drugie jaki input lag jest zadawalający dla namiętnego gracza? wystarczy poniżej 100ms?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dla namiętnego gracza input lag to 40 ms lub mniej.
Monitor analogowy, program, złącza , aparat i możesz mierzyć.

GracX

New member
Bez reklam
Kiki mam pytanie podpiąłem konsole pod zwykły CRT co się okazało utwierdziłem się w niezadowoleniu z reakcji samsunga na starym firmy no name CRT zero smużenia przy grze w fife zero rozmyć po prostu rewelacja w cudzysłowie oczywiście ;) natomiast w innych grach np.infamous postać jest płynna ostra ale całe otoczenie podczas ruchu się rozmywa.domyślam się że niektóre gry posiadają filtry mające na celu spowodowanie złudzenia ruchu/szybkości..

zastanawia mnie natomiast czy telewizory LCD mogą w dwojaki sposób 'okazać' brak płynności/ostrości czy może być tak że postać/samochód 'rzecz' znajdująca się centralnie na ekranie (na środku) będzie idealnie odwzorowana natomiast z tłem tv może już sobie nie radzić?

Do góry