Jak to zrobic?

czester666

New member
Witam!
Jestem poczatkujacy i prosze o wyrozumialosc... Mam nastepujacy problem: mam telewizor i odtwarzacz dvd wraz z glosnikami 5.1. Chcialbym ogladac telewizje z kablowki i zeby dzwiek bylo slychac w kolumnach z dvd. Czy jest to mozliwe i jezeli tak, to jak to zrobic, bo jak na razie nie umiem sobie z tym poradzic. Prosze o pomoc.
Pozdrawiam!
Czester

dnc

Moderator
VIP
czester666 napisał:
Witam!
Jestem poczatkujacy i prosze o wyrozumialosc... Mam nastepujacy problem: mam telewizor i odtwarzacz dvd wraz z glosnikami 5.1. Chcialbym ogladac telewizje z kablowki i zeby dzwiek bylo slychac w kolumnach z dvd. Czy jest to mozliwe i jezeli tak, to jak to zrobic, bo jak na razie nie umiem sobie z tym poradzic. Prosze o pomoc.
Pozdrawiam!
Czester
]

Jesli Twój TV ma wyjście audio, albo osobne na cinchu, albo na Euro, to mozesz wyciagnąc go i podać na dowolny wzmacniacz audio. Nie wiem jakiego aplitunera używasz. Może masz zestaw składający sie od razu ze wzmacniacza 5.1 i DVD, ale jesli posiada wejście audio cinch, to możesz wtedy kupić kable Euro <->S-Video,audio cinch, ale tak by można było przełączać sygnał wejście/wyjście i ustawić na wyjście, złącze S-Video zostawić luzem, a audio podpiąć pod Twój zestaw.

czester666

New member
Kupilem odtwarzacz dvd razem z glosnikami 5.1 i odtwarzacz dvd jest podlaczony do telewizora przez Euro. Czyli mam zrobic tak, zeby z telewizora z wejscia Euro polaczyc odtwarzacz dvd do wejscia audio? Na odtwarzaczu dvd mam dwa wejscia audio.
Pozdr.

dimas

New member
sa takie przejscia z euro na cinch z przelacznikiem IN OUT to powinno zalatwic sprawe:eek:k:

Attachments

• 114148060.jpg
    114148060.jpg
    12,1 KB · Wyś: 68
Ostatnia edycja:
Do góry