Jak to rozwiązać, cel: najmniej sprzętu-kabli

bigul

New member
Witam, zaniedługo przymierzam się do gruntownego remontu i za tym również idzie wymiana TV oraz audio.
Obecnie jest to w formie takiej: wisi telewizor pod nim wzmacniacz,dvd,dekoder masa kabli bardzo nie estetycznie to wygląda.

Teraz moje pytanie czy są jakieś rozwiązania techniczne nie wiem, że pod TV stoi jakiś mały nadajnik a reszta sprzętu może być gdzie indziej? Czy jestem skazany na to, że wszystko musi być koło telewizora i w tym momencie szukać ładnej szafki ew sprobówac to jakos zakamuflować?

Co do sprzętu, myślałem aby wywalić wielki wzmacniacz i wymienić stare drewniane kolumny na jakąś Tube pod telewizorem i do tego ew małe dwa głośniki po bokach, dekoder jest z N'ki, do tego możliwe, że dojdzie jakieś urządzenie na blueray z funkcja bluetootha itd.

Najbardziej mnie interesują jakieś sprytne rozwiązania jak to się teraz robi aby uniknąć tego bajzlu całego a za bardzo nie ma możliwości "wykucia w ścianie" jakiejś skrzyni, żeby tam wszystko upchać koło telewizora

Może znacie jakąś firme na Śląsku, która oferuje usługi montażu takich rzeczy

Ostatnia edycja:

hans2

Banned
skoro gruntowny remot to wkuj rure w sciane na kable do tv.
wszystkie urzadzenia podlacz do ampli (w innym miejscu), ampli dlugim kablem hdmi do tv.
jak kabel powyzej 5m to kup drogi albo zaloz go tak zeby dalo rade wymienic.
do telewizora zamiast dekodera modul ci jak masz mozliwosc.

Do góry