Jak podłączyć TV do ONKYO TX-NR545?

puux

New member
Witam, dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem owego sprzętu, muzyka gra świetnie i wszystko jest dobrze oprócz połączenia.
Podłączyłem amplituner do TV przez HDMI, normalnie go wykrywa, puszczam sobie muzykę itd. ale kiedy włączam źródło TV to wyświetla mi się na ekranie "NO INPUT".
Podczas wstępnej konfiguracji też nie wykrywało mi TV.
TV to Samsung 46", posiada on funkcje Anynet+, z konsolą PS3 działa ono prawidłowo.
Natomiast kiedy włączę TV oddzielnie, ustawie w opcjach dźwięk zewnętrzny i włączę amplituner to dźwięku w ogóle nie ma, nie działa on z kolumn.
Pierwszy raz spotykam się z takim połączeniem jak i kinem domowym, więc jestem w tych sprawach zielony, może coś źle podłączam albo nie tak?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!

puux

New member
W TV włączony.
Nie mam pojęcia, sprzęt mam od kilku godzin, gdzie mogę je włączyć?

Ostatnia edycja:

SternQuest

New member
W TV chyba włączone skoro z PS3 działało, jak to sprawdzić?
Nie mam pojęcia, sprzęt mam od kilku godzin, gdzie mogę je włączyć?

Setup - Hardware - HDMI - HDMI CEC - Włączasz ON. Uruchamiasz wtedy kanał zwrotny ARC. W telewizorze też podpinasz pod gniazdo HDMI z oznaczeniem ARC (jeśli posiada). Powinno zadziałać, przynajmniej tak było w 636 i moim obecnym Onkyo RZ800. Pewnie w Twoim modelu jest podobnie.

puux

New member
Setup - Hardware - HDMI - HDMI CEC - Włączasz ON. Uruchamiasz wtedy kanał zwrotny ARC. W telewizorze też podpinasz pod gniazdo HDMI z oznaczeniem ARC (jeśli posiada). Powinno zadziałać, przynajmniej tak było w 636 i moim obecnym Onkyo RZ800. Pewnie w Twoim modelu jest podobnie.

Włączyłem te HDMI CEC na ON, niestety nie posiadam takiego gniazda z oznaczeniem ARC.
Po włączeniu tej funkcji na amplitunerze zaświeciła się pomarańczowa dioda, piszę nad nią hybrid [..]
Kolejna sprawa, jeśli ampli jest cały wyłączony to i tak pokazuje źródło HDMI 4, te pod które jest właśnie podpięty, wcześniej tak nie było, dopiero wtedy kiedy go włączyłem.
Niestety TV ani widu ani słychu, nadal NO INPUT. :(
Jak uruchomić kanał zwrotny?
Może wina tkwi w kablu HDMI?

Ostatnia edycja:

SternQuest

New member
Włączyłem te HDMI CEC na ON, niestety nie posiadam takiego gniazda z oznaczeniem ARC.
Po włączeniu tej funkcji na amplitunerze zaświeciła się pomarańczowa dioda, piszę nad nią hybrid [..]
Kolejna sprawa, jeśli ampli jest cały wyłączony to i tak pokazuje źródło HDMI 4, te pod które jest właśnie podpięty, wcześniej tak nie było, dopiero wtedy kiedy go włączyłem.
Niestety TV ani widu ani słychu, nadal NO INPUT. :(
Jak uruchomić kanał zwrotny?
Może wina tkwi w kablu HDMI?

Możliwe że to wina kabla. Powinien być w standardzie 1.4a Połączenie musi być między dwoma gniazdami HDMI ARC.W ampli podpiąłeś pod wyjście ARC?

Ostatnia edycja:

puux

New member
Możliwe że to wina kabla. Powinien być w standardzie 1.4a Połączenie musi być między dwoma gniazdami HDMI ARC.W ampli podpiąłeś pod wyjście ARC?
Podpiąłem pod wyjście OUT, tak jak było w instrukcji więc chyba powinno być dobrze.
Niestety nie wiem w jakim standardzie jest mój kabel HDMI, ale z tego co pamiętam to nie był drogi.

puux

New member
Kupiłem dziś kabel HDMI 1.4, podłączyłem i nadal nic.
Jednak w opcjach troszkę się pobawiłem i teraz, kiedy mam włączony amplituner to w TV automatycznie włącza się źródło dźwięku z ONKYO, lecz niestety dźwięku nie ma, natomiast kiedy wyłączę amplituner to dźwięk automatycznie się przełącza i idzie z TV.
Jak temu zaradzić? Sam już nie mam pomysłu co zrobić.

SternQuest

New member
Nie wiem w takim razie jak Ci pomóc. Nie znam tego tv, może tam są jakieś opcje związane z głośnikami zewnętrznymi, np. w Sony mogę u siebie ustawić by automatycznie wykrywał podłączenie głośników zewnętrznych (kina domowego).

SternQuest

New member
Kupiłem dziś kabel HDMI 1.4, podłączyłem i nadal nic.
Jednak w opcjach troszkę się pobawiłem i teraz, kiedy mam włączony amplituner to w TV automatycznie włącza się źródło dźwięku z ONKYO, lecz niestety dźwięku nie ma, natomiast kiedy wyłączę amplituner to dźwięk automatycznie się przełącza i idzie z TV.
Jak temu zaradzić? Sam już nie mam pomysłu co zrobić.

A przełączone masz źródło na amlitunerze na tv ? ;)

puux

New member
Jak przełączam źródło w telewizorze na TV z HDMI 2, to automatycznie na ampli pokazuje mi się napis "TV", ale dźwięku nie ma.
Jeśli wybiorę źródło HDMI 2 i z pilota wybiorę opcje TV, to mam czarny ekran i napis NO INPUT.
Wrzucam wszystkie ustawienia, które raczej mają wpływ na ten mój problem.
http://img ur.com/a/cGFAD
Nie mogę wstawić normalnego linku, trzeba usunąć spacje.

Ostatnia edycja:

Saszku

New member
Czy sprawdzałeś w ampli funkcję "Audio TV Out" ? w pozycji "On" kieruje dźwięk na głośniki TV, w pozycji "Off" dźwięk idzie z kolumn podpiętych do ampli.

Saszku

New member
Znalazłem na 38 str. instrukcji : http://filedepot.onkyousa.com/Files/own_manuals/TX-NR545_BAS_ADV_En_web.pdf

Więc gdzieś musi być, ostatnie zdjęcie z twoich zrzutów na dole po prawej jest taka strzałeczka na dół, to menu się chyba rozwija dalej.

Dokładniej to jest chyba tak, że najpierw ustawiasz :

HDMI (CEC) : ON
HDMI Standby Through : Auto
Audio TV Out : Off
Audio Return Channel : Auto
Auto LipSync : On

Ostatnia edycja:
Do góry