Jak podlaczyc nagrywarke DVD, PS3 i TV?

mateas

New member
Chcial bym nagrywac obraz z PS3. Mam nagrywarke DVD panasonica, ale nie ma gniazd HDMI, a jedynie composite i component. Wiem ze mogl bym to zrobic w ten sposob ze konsole podlaczam kablem AV do DVD a potem z DVD do TV, tak, tyle ze jakosc pozostawi sporo do zyczenia, szczegolnie ta wyswietlana na TV (5xx lini, a mnie zadowala 720 tylko :/).

Czy fizycznie jest to mozliwe zeby podlaczyc to w ten sposob... PS3 poprzez HDMI do TV, a nagrywarke DVD jakims osobnym kablem do TV (pewnie najlepiej bylo by przez component). Tylko nie wiem czy TV pusci sygnal do z PS3 na DVD ;/ TV to panasonic 42s20e, nagrywarki nie pamietam ;/

mataman

New member
Bez reklam
Podłącz tak jak napisałeś a kiedy będziesz chciał coś nagrać z ps3 to wtedy na chwile musisz podłączyć ja pod nagrywarke kablem av. Innej metody nie ma.

mateas

New member
A naprzyklad jakimsc SCART'em by sie nie dalo? Z DVD do TV poprzez SCART i w TV jakas opcje przelaczyc? Zalezy mi tylko na tym zeby na TV miec te 720p, nagrywany material moze byc byle jakiej. Na kablu AV nie osiagne 720p przy PS3

mataman

New member
Bez reklam
To napisałem ci przecież

ps3->tv po hdmi
DVD->tv component

i dodatkowo jak będziesz chciał coś nagrać z ps3 to wtedy do nagrywarki po av

kasztan69

New member
i tak bys po hdmi nic nie nagrał - hdcp ci nie pozwoli

Kolega pisze ze jednak dalo by sie wiec jak to jest?

mataman, chyba nie wiesz o co mi chodzi, wiem ze mozna tak PS->DVD->TV, tylko wtedy obraz idzie przez nagrywarke a potem dopiero na TV tylko ze na TV bede mial tylko 540 czy iles tam, czyli nie zadowalajaca mnie grafike. A ja chcial bym miec 720p na TV, a na nagranym materiale moze byc byle co. Wiec czy tak sie da, chce to tak podlaczyc PS<->TV<->DVDrec?

Ostatnia edycja:
Do góry