Jak podłączyć dekoder cyfrowego polsatu za pomocą HDMI ?

M3ridi4N

New member
Witam!
Chciałbym aby ktoś napisał mi krok po kroku jak podłączyć dekoder cyfrowego polsatu HD 5500s do telewizora SHARP LC40CFE6352E za pomocą kabla HDMI. Próbowałem na wiele sposobów ale bez złącza EURO (SCART) wyskakuje ,,brak sygnału" :/

Czy złącze EURO jest konieczne aby podłączyć ten dekoder?

Proszę o szybką pomoc!!!

No krok po kroku.
Przewód HDMI najlepiej aby była wersja 1.4b, czyli kup nowy bo może masz walniety i temu obrazu brak.
Dekoder wyj hdmi do Tv wej hdmi.
W TV zmieniasz źródło na dane hdmi pod które jest podłączony dekoder.
Czasami może się tak zdarzyć iż dekoder nie ma uaktywnionego hdmi. Ja tak miałem przy C+ i musiałem na pilocie nr4 wcisnąć a potem gwiazdką zmieniłem na 1080 rozdzielczość.
Zobacz co w instrukcji dekodera jest napisane i sprawdź połączenie z innym przewodem hdmi.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

M3ridi4N

New member
No krok po kroku.
Przewód HDMI najlepiej aby była wersja 1.4b, czyli kup nowy bo może masz walniety i temu obrazu brak.
Czasami może się tak zdarzyć iż dekoder nie ma uaktywnionego hdmi. Ja tak miałem przy C+ i musiałem na pilocie nr4 wcisnąć a potem gwiazdką zmieniłem na 1080 rozdzielczość.
Zobacz co w instrukcji dekodera jest napisane i sprawdź połączenie z innym przewodem hdmi.

chodzi o kabel męski oczywiście tak?

M3ridi4N

New member
No krok po kroku.

jak to wyjście do dekodera a wejście do TV jak rozpoznac ?

jak to wyjście do dekodera a wejście do TV jak rozpoznac ?
b336a1344e04a508f098741e65b0c4ea.jpg

983a5a2629a6b192ea1f311be23fb108.jpg

Hdmi jest opisane.
Z takimi pytaniami to polecam google wyszukaj HDMI

Do góry