Jak podłączyć 2 dekodery,Witam Prosiłbym o pomoc jak wszystko pod PS3, Kino, laptopa

skopek69@wp.

New member
Witam

Prosiłbym o pomoc jak to podłączyć, aby wszystko grało tak jak trzeba, oczywiście podłączenie w pełni cyfrowo.

TV Samsunga UE55C6000, Dekoder N recorder CLRA, Dekoder CP HD5000, Kino Samsunga HT-C5550 no i Konsola PS3 320GB

Dekoder N --> HDMI --> TV
Dekoder CP --> HDMI --> TV
Kino Domowe -> HDMI --> TV
Konsola PS3 --> HDMI --> TV

Telewizor posiada 4 wejścia HDMI, więc sprawa obrazu sprzęt --> TV teoretycznie załatwiona.

Teraz wystarczy przewodem optycznym (Digital Audio Out) podłączyć TV-KINO i dźwięk z urządzeń na kino będzie załatwiony ? Pytanie 2.1 czy 5.1 ? Albo z każdego urządzenia, tj z dekoderów i PS3 podłączyć optycznie do kina ( jakiś switch ? ), no ale i tak z TV do kina musi iść optycznie bo czasami podłączam większy dysk do TV (kino czyta tylko pendrive'y) i chce mieć dźwięk na kinie.

Dodam jeszcze że kino oprócz jednego wyjścia HDMI posiada dodatkowo 2 wejścia HDMI, ale nie wiem czy w tej konfiguracji bym je wykorzystał.

Jeszcze jedna sprawa, będę chciał wszystko podłączyć z netem, dekoder N RJ45 przewodowo z routerem a TV I Kino ?? jakoś przez WIFI chyba się da ale nie wiem ? nadajnik WIFI

Dodatkowo laptop z TV i kinem ? Laptop 3,5mm na 2 chinch lewy prawy do kina i dźwięk chodzi, ale to wiadomo 2.1. Na obraz jeszcze nie mam rozwiązania, bo nie mam wyjścia HDMI w laptopie, ale ponoć da się skonfigurować żeby udostępnić pliki z komputera na TV przez WIFI, a co jeśli chciałbym poprzeglądać strony internetowe albo zdjęcia na TV z laptopa ? Laptop ma tylko SVideo i RS232 takie niebieskie wyjście na monitor. Wcześniej nie było problemu, bo miałem przewód RS232 na DVI i w telewizorze był DVI, a w tym nie.

Ktoś poradzi ?

Z góry dziękuje:popcorn:

Pozdrawiam

Do góry