jak najtańszy telewizor 32 dla mamuśki :)

wojospi

New member
Witam. Za zadanie mam zakup telewizora dla mamuśki, która do tej pory używała zwykłego telewizora kineskopowego. Niestety nie znam się w ogóle na temacie dlatego postanowiłem się po raz kolejny Was poradzić. Otóż telewizor ma być tani (mam na myśli tutaj kwotę tak do 1000. może tyćkę więcej, ale najlepiej byłby jeszcze uciąć z tej kwoty :). Rozmiar matrycy 32 cale, położenie na szafce. Telewizor będzie służył w 99% do odbierania telewizji ze zwykłej anteny analogowej. pozostały 1% to filmy odtwarzane z komputera (niezbędne zatem będzie wejście PC VGA). Oczywiście nie kieruję się jedynie ceną. Równie ważna jest jakość. Wolę dopłacić minimalnie więcej i być zadowolonym z odtworzone obrazu. Oczywiście moje wymagania nie są wygórowane. Zdaję sobie sprawę że za tak małą kwotę nie uzyska się super efektów. Mam jednak nadzieję, że polecicie mi najlepszy model TV w tej klasie cenowej. W neonecie jest wyprzedaż Funai LCD LH840-M32 za 950 zł. Czy jest to dobra opcja?? Moja babci ma "jakiegoś" Funaia i powiem szczerze, że obraz na tym tv jest daleki od granicy przeciętności. Sam posiadam poleconego przez was Sharpa Aquos LC-32D44E, którego bardzo sobie chwalę. Niestety nie ma go już w sprzedaży,a szkoda bo pewnie bym właśnie go wybrał dla mamuśki. Natknąłem się tutaj na TV Toshiba 32AV833 - może to będzie dobry wybór?

Jak widzicie jestem niezdecydowany, dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Dzięki ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale Twój telewizor nie kosztował 999 zł .
Z nowych musiałbyś przekroczyć barierę 1000 zł
Panasonic 32 c 3
Sharp 32LE 210
Samsung 32 D 400

wojospi

New member
Dzieki za odpowiedzi.

skladanialbym sie ku 3 modelom wymienionym nizej, ze wzgledu na cene, ktora jest atrakcyja w porownaniu do tego leda Sharp 32LE210, ktore kiki mi poleciles.

Samsung LE32D400
Panasonic TX-L32C3E
Toshiba 32AV833

to co przemawia za samsungiem to USB, na ktorym przypuszczam moge nagrywac filmy a nastepnie je odtwarzac na tv
to co przemawia za panasoniciem to glosniki 20w, ktore wydaja sie byc o niebo lepsze od samsungowych o mocy 6w
Toshiba wydaje sie miec wszystko co potrzebne i do tego jest najtanczym rozwiazaniem?

jak to jest z tymi glosnikami. jest to az tak wielka roznica miedzy 6,10,20W ???

DODAM ze bardzo zalezaloby mi na tej opcji odtwarzania filmow z usb, wiec chyba panasonic z gory odpada.
jak widac jestem niezdecydowany :). prosze o trafne podpowiedzi. dzieki

Ostatnia edycja:

stahen

New member
Jeżeli ma być najtańszy , to tylko Toshiba 32AV833 . Obraz jest dobrej jakości , posiada przyzwoitą czerń oraz dobre kąty oglądania. Posiada czytelne menu przez co jest łatwy w obsłudze. Dżwięk dobry. Minusy , to brak drugiego gniazda scart , nie odtwarzanie polskich napisów na filmach z pendrive'a oraz pilot który trzeba dokładnie wycelować.

marcinkoleksl

New member
widziałem samsunga 32d400 i on nie odtwarza filmów poprzez usb. funkcja ta jest dostępna w 32d450. natomiast filmy puścisz w 32av833 (toshiba - w neonet do dostania za niecały tysiak, widziałem bodajże wczoraj). 3606 tez można wziąć pod uwagę - tv do tysiąc jest parę modeli i wybór nie będzie, wbrew pozorom, prosty.
funaia sobie odpuść - wg mnie brzydki wygląd, badziewny pilot. lepiej dołozyc parę złotych i wziąć toshibę 32av833.

Alienscum

New member
żeby ci jeszcze zamieszać Philips 32PFL3606

Philips 32PFL3606

Mam podobny dylemat.
Na lcd się nie znam, siedzę głównie w plazmach :)

Ciotka chce kupić ten telewizor w mediaexpert za 1200 zł.
Czy warto go brać w tej cenie - jedyne co zauważyłem niepokojącego to 50hz - ale nie wiem czy w lcd to ma aż takie znaczenie.

Używany będzie z kablówką przez osoby które się na tym w ogóle nie znają - stąd moje pytanie brzmi:

Czy warto kupić ten telewizor - czy jest jakaś lepsza alternatywa w podobnej cenie?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Plazmy 37" to już nie kupisz. Ale skoro ciotka uparła się na 32" - to Panasonic 32CX3
Sharp 32 LE 210
Samsung 32D 400
A najlepsza Toshiba 37BV 700

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
MOzesz jeszcze brać naprawdę najtańsze, Thomson, Funai, Hanspree, czasem nawet w Biedronce i Realu widziałem za 899zł :-D Ale kolega sie skusil na taką "Okazję" i ze zwyklej anteny nie da sie ogladac, tuner tak słaby ze sniezy jak rosyjski, a na MPEG4 zatrzymuje sie obraz i czesto pojawiają sie tzw. makrobloki (czyli mylnie nazywane przez wiekszosć - pikselozą).

stahen

New member
MOzesz jeszcze brać naprawdę najtańsze, Thomson, Funai, Hanspree, czasem nawet w Biedronce i Realu widziałem za 899zł :-D Ale kolega sie skusil na taką "Okazję" i ze zwyklej anteny nie da sie ogladac, tuner tak słaby ze sniezy jak rosyjski, a na MPEG4 zatrzymuje sie obraz i czesto pojawiają sie tzw. makrobloki (czyli mylnie nazywane przez wiekszosć - pikselozą).

Podobne przypadki zdarzają się przy zakupach sprzętu za duuuże pieniądze w tzw. renomowanych sklepach. Jak się ma pecha to można palec w ..... złamać.

Do góry