Jak Nagrać 1920x1080 Codec Mpeg2

Korniszon

New member
Witam, jakim programem nagrać plik 1920X1080 codec MPEG2, do formatu AVCHD chcę to nagrac na płyte DVD - odtwarzacz panasonic BD35

Poza tym - jakim programem podzielić ten plik - plik ma 8.63 GB i nie wchodzi na plyte 8.5 Dzieki pozdr.

Horhe Ortega

New member
Sprawdzasz co się składa na te 8.6GB (np.mkvinfo)?Bo bywa nawet tak , że ktoś ma plik ze zdublowaną ścieżką dźwiękową i trudno o celne rady "w ciemno",wiedząc tylko o 8.6GB.Uzywałeś multiAVCHD(popBD).

Korniszon

New member
Witam - nie wiem w jaki sposob moge to sprawdzic co sie składa na mój plik -czy ma jakąs sciezke MKV.
Przpusciłem plik przez multiAVCHD, i wybralem swój odtwarzacz - całość powstala nie co wieksza,ma teraz 8.94GB.
Po kliknieciu na plik BDMV, jest m,in plik STREAM w tym pliku sa jakby trzy pliki - 00000.m2ts 3.90gb, 00001.m2ts3.90 gb, i trzeci plik 00002. m2ts 1.90. Mysle ze napewno bedę musial podzielic go na 2 cz.
Co teraz z tym zrobic - proszę o odpowiedź.

Horhe Ortega

New member
jak ten plik to jest mkv to np. mkvinfo podglądasz co zawiera i parametry.Weż MKVToolnix-http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/downloads.html Jest tam mkvinfo GUI(będzie dostęp z menu start).Nawet jak się nie przyda (ogólnie) to napewno nie zaszkodzi.Swego czasu w multiAVCHD było i popBD i uncropMKV.Teraz pop trzeba dociągnąć oddzielnie i dołożyć do multi.Jakbyś wrzucił to od razu do popBD to otrzymałbyś w efekcie już gotowy (podwójny) zestaw do wypalania.Fakt że innymi programami można przekodowywać redukując bitrate (ale zachowując rozdzielczość!) tylko to już nieco bardziej skomplikowane i czasochłonne.Zabawa nie dla każdego.

Ostatnia edycja:

Korniszon

New member
Horhe Ortega - Wydaje mi się że, to wszystko przerabialem co sugerujesz. Po wypakowaniu pliku wrzucilem do - popBD - i potem Imburng,ale komunikat przy odtwaerzaniu byl STOP -disc nie kompatybilny.to samo bylo w multiAVCHD i jeszcze w innym programie.W multiAVCHD przy konwertowaniu komunikat byl że AUDIO jest w AVI - nie wiem czy to ma znaczenie.
Chyba wystarczy mi tej rozkoszy - zaczekam moze bedę kiedys mądrzejszy w tej materii.

MOGE TO ROBIĆ W NERO tylko kowertowanie video jest od ZERA i trwa to ok.30 godzin.Mysle ,że efekt bylby tez wątpliwy.
Dzieki pozdrawiam.

PS
natomiast - MKVToolnix pokazuje mi - HD-1080i mkv.
Audio Ac3 (iD1,type.Auidio)
Mam pytanie czy mogę ten plik podzielic TSMuxerem.?

0

0

Ostatnia edycja:
Do góry