Jak mądrze wydać 6tys. na led 50"

facet

Member
Bez reklam
Juz jakiś czas zmagam się z tym samym dylematem.
Alternatywy sa dwie:)
Panasonic 50VT30 (plazma)
Sharp 52LE830 (led)
Wybrałem Sharpa.

don111

Banned
jeśli nie ma jasnych warunków w pokoju to Panasonic 50VT30, na podobnej jakości LEDa musiałbyś wyłożyć dużo więcej

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jakie warunki w mieszkaniu i jaka odległość od ekranu oraz ja słoñce świeci w pokoju ?

Evillus

Member
No ,warunki kiepskie. Duże okno tarasowe od zachodu, tv na ścianie południowej 2m od okna :( słońce na tv nie świeci ,ale pokój bardzo jasny. Wymiary 6x6m, odległość od ekranu ok3,5-4,5m. No ico z tym netem w tv. Nie chciałbym podłączać kompa do TV

Monkin

New member
Bez reklam
No ,warunki kiepskie. Duże okno tarasowe od zachodu, tv na ścianie południowej 2m od okna :( słońce na tv nie świeci ,ale pokój bardzo jasny. Wymiary 6x6m, odległość od ekranu ok3,5-4,5m. No ico z tym netem w tv. Nie chciałbym podłączać kompa do TV
To raczej plazma odpada i pozostaje ci tv z matową matryca. Ten 52 calowy led sharpa co podaje Facet jest akurat. Ma matową matrycę, czyli ogladasz bez odbić i nie martwisz się jasnym światłem w pokoju. I ma neta.

AWGUST72

Klub HDTV.com.pl
VIP
Przy tych warunkach polecam Sharpa.Mam okna od południowo-zachodniej strony.Niestety plazma w tych warunkach gorzej się spisuje chyba ,że lubisz mieć wiecznie zaciągnięte rolety.Natomiast obraz na Sharpie jest bardzo dobry. :krol:Tez mam "toto" podłączone do n-ki

Evillus

Member
Na teście 40" wygląda nieźle ;) czy 52" nic nie traci. Różnie to bywa z większymi matrycami. Już jednego Sharpa mam :) myślałem o Sony ale...

Do góry