Jak działa PIP przy dwóch tunerach?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
dwa tunery , dają podgląd na programy z jednej anteny / dwa różne/.
Mozesz dokonać wiele kombinacji . Zależy jaki telewizor ?
Ale w dobrym -są wszystkie wymienione przez Ciebie mozliwosci.
pozdrawiam

jax

New member
marcintgr napisał:
Jak działa PIP przy dwóch tunerach czy można zrobic podgląd np. antena plus euro? albo euro i euro? czy euro i hdmi?

Do tych kombinacji wystarczy jeden tuner, dwa tunery przydadzą sie wyłącznie do podglądu dwóch kanałów z anteny.

Masta_J

Active member
Bez reklam
racja

jax napisał:
Do tych kombinacji wystarczy jeden tuner, dwa tunery przydadzą sie wyłącznie do podglądu dwóch kanałów z anteny.

Racja :D

Teraz tylko od TV zależy czy pozwoli na wszystkie kombinacje z euro czy też hdmi.
Dlatego najlepiej Marcinie podaj model TV, który chodzi Ci po głowie :)

Amix

New member
marcintgr napisał:
Jak działa PIP przy dwóch tunerach czy można zrobic podgląd np. antena plus euro? albo euro i euro? czy euro i hdmi?
Tak dobrze to nie ma
Nie może być euro i euro,może być dla przykładu euro1 i euro2
LG 42PX5R radzi sobie spokojnie we wszystkich kombinacjach pomijając oczywiście euro1-euro1, hdmi-hdmi, itp.

marcintgr

New member
Miała być plazma LG 42PX5R ale padnie chyba na LG RZ 42LB1R lub Samsung 46M51B z tego co wiem to w samsungach PIP dziala tylko analog i hdmi-pc lub hdmi-pc analog

Amix

New member
Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś ??
PIP typu euro1-euro1, hdmi-hdmi, itp. nie ma sensu.
Jaki ma sens podglądanie w drugim oknie obrazu z....pierwszego okna ??
Nawet w menu tak ustawić nie można.
Wybierając okno wejściowe na HDMI w opcjach wyboru drugiego okna HDMI jest nieaktywny.

marcintgr

New member
Napisałem euro i euro bo myślałem ze to jest oczywiste! że euro 1 i euro2 bo jak można wpiąc do jednego eura dwa sygnały wideo!!!

Do góry