Jak czesto ogladasz w 3D?

andreas2012

New member
Widze coraz wieksza popularnosc tv 3d i zastanawia mnie jak czesto ogladacie w 3d?
czy macie odpowiednie filmy 3d czy po prostu ogladacie konwertujac 2d na 3d?
Zastanawia mnie to gdyz patrzac na ilosc filmow 3d (jest ich jak na lekarstwo) a na popularnosc tv 3d (dosc duza) zastanawiam sie jak wy korzystacie z tego 3d?

michal3d

New member
Ja oglądam jeden film w tygodniu góra dwa.Moim zdaniem zbyt częste oglądanie treści w 3D spowoduje że przestanie nas to cieszyć i efekty głębi przestaniemy dostrzegać.To tak jak kiedyś było przejście z czarno-białych tv na kolorowe ,najpierw był wielki szok a potem normalka.

rafalpLg

New member
Witam

szczerze mówiąc filmy 3D oglądam kiedy tylko mam czas nie korzystam z konwersji bo to lipa jak dla mnie może taki szał bo tv mam stosunkowo nie długo.

nie boje się że nie będę dostrzegał głębi ze względu na zbyt częste oglądanie3d bo jednak kolory wciąż widzę :):)

pozdrawiam

lukpep

New member
dosyc czesto - mam TV bez konwersji (46TL838 ) wiec ogladam zrodla z BR lub z dysku USB - sam efekt poki co cieszy - nalezy jednak pamietac ze bardzo duzo zalezy od samego filmu - raz ze nie wszystkie maja rowniez dobrze nalozone efekty 3D - zwlaszcza te starsze tytuly ktore ewidetnie nie byly krecone pod 3D a po paru latach na sile im dolozone ten efekt (np. JA robot w ktorym widzialem max 1-2 sceny z 3D). Dwa - nie wszystkie filmy i sceny w nich sie nadaja do pokazania 3D - najlepiej sie moim zdaniem sprawdzaja wszelkiego rodzaju bliskie ujecia gdzie cos moze "wyjsc z ekranu" oraz sceny w dzungli, lasach gdzie ladnie mozna podzielic obraz na kolejne plany.

a jak sie sprawdza konwersja w TV z wyzszych polek? Moj jest tego pozbawiony a jestem ciekaw efektow - chociaz cudow sie nie spodziewam, jestem zdania ze algorytm nie jest w stanie zrobic tego sensownie skoro nawet ludzie sobie nie radza dodajac efekty 3D do filmow sprzed paru lat.

Ostatnia edycja:
Do góry