Może czytaj ze zrozumieniem. Aha i najlepiej czytaj opinie o jakimś modelu uzytkownika tv a nie fanów LCD

Kolejna sprawa - jak myslisz dlaczego zdecydowane większość sprzedawców, mówię tutaj o fachowcach a nie kasjerach, sami mają plazmy ? I w końcu. Czy wolisz żeby nawet przez bardzo krótki czas (i widać to tylko z bardzo bliska) pojawiła się poświata po jakimś znaczku (ale tylko wtedy jak oglądasz ten sam statyczny obraz bardzo długo) czy chcesz oglądać LCD i widzieć pixelozę, na słabszych i tańszych modelach nawet z 5 metrów. Nie ma złotego środka pomiędzy plazma-lcd, ale do kablówki czy sat plazma jeżeli chodzi o obraz to niebo i ziemia. Sam miałem ten problem i wiem jak to jest. Czym więcej czytałem tym miałem większy bałagan w głowie. Ale jest jeden złoty środek na te rozterki. Najlepiej poszukaj znajomego, który ma plazmę i zobacz jak gra ona w domu. Jak to jest nie mozliwe idź do sklepu z tym, że w większych sklepach mają koszmarny sygnał a więc odczycie będziesz miał mylne i często mało pozytywne. Zaręczam po tym co ja widziałem PLAZMA na przyzwoitym sygnale gra świetnie. Na słabym różnie bywa, ale pamiętaj, że LCD będzie w tych obydu przypadkach grało znacznie gorzej. A jak do tego dołożymy oglądanie sportu to już LCD wygląda koszmarnie blado. Chyba że chcesz oglądać tylko obraz w HD i zakupisz LCD w HD do tego 100Hz koniecznie wtedy zgoda nie będziesz rozczarowany. A z tymi duszkami i wypalaniem nie słuchaj tych co piszą, że to taki koszmar. Oczywiście na starych plazmach z przed kilku lat to się zgadza. No i nie dziw się, że ktoś dając kiedyś za plazmę 32' ok 10 tys PLN teraz wypisuje o niej straszne historie. My tutaj pówimy o 42pv7 za ok. 2900 lub 42pv70 za ok 3700 - za tyle już można spokojnie to kupić, a więc nie dramatyzujmy. Współczesne plazmy a te stare to zupełnie inna bajka. Jeszcze jedna sprawa. Ja właśnie zamówiłem sobie ten model, ale zanim to zrobiłem, jak już wcześniej pisałem oglądałem go w różnych warunkach i na różnym sygnale, poza tym zebrałem masę opinii innych użytkowników tego Tv - za co im serdecznie dziękuję

ale oprócz tego rozmawiałem z kilkunastoma kolegami, którzy prowadzą serwis rtv i opinia ich jest jednoznaczna: sami mają plazmy i zdecydowanie polecają je innym.
Pozdrawiam