ile ANSI lumenów potrzeba do projekcji w ciągu dnia ?

czah666

New member
Witam!! jak w temacie : ile ANSI lumenów powinien mieć projektor aby dało się go oglądać w ciągu dnia bez zaciemnienia pomieszczenia ?

Bardzo prosiłbym użytkowników projektorów o podanie jasności ich projektorów oraz tego jak oceniają ich prace w oświetlonym pomieszczeniu...

dekiel

New member
Epson TW-3500...
Nie sądzę, bym się zdecydował na oglądanie jakiegokolwiek źródła bez - podkreślam - całkowitego zaciemnienia... ale ja jestem wymagającym użytkownikiem.

grzegorzp

New member
żaden projektor na rynku nie nadaje się do oglądania w nie zacienionym pomieszczeniu, bo jakość nawet przy baaaardzo jasnym projektorze będzie do dupy, bo żeby czerń była znośna (max zwężenie źrenicy) to biały wypalałby Ci oczy jak spawarka, więc jak chcesz oglądać w świetle to tylko tv, jak chcesz ciemne kino, to projektor

Tidus1024

New member
Bez reklam
Poszperaj wśród projektorów do zastosowań edukacyjnych o jasności powyżej 2 tys. lumenów. Obraz powinien być w miarę czytelny nawet w dzień. Projektory do kina domowego nie sprostają Twoim wymaganiom.

Meloman69

New member
Bez reklam
Pytanie - jaką jakość uzyskamy przy takiej projekcji?
Wg mnie - NIE ZADAWALAJĄCĄ...
Czy zastanawiałeś się dlaczego w kinie gasną światła? Aby móc obmacywać partnerkę - okej, ale to nie jest główny powód...

Do góry