Hvr 255 + dodatkowy wzmaczniacz stereo i głośniki

smyrko1

New member
Witjacie!

chciałem Was zapytać o sens rozbudowy następującego zestawu który posiada mój brat:

amplituner kina domowego HK 255 z pre Out
głosniki HKTS 11

Rozbudowa m się tyczyć lepszego stereo, tzn podłączenie do wzmaczniacza stereo frontowych głosników, które też musi dokupić.

Zestaw HKTS 11 + 2 głośniki stereo śłużyłby wtedy jako 7.1 w kinie domowym oraz dobre rozwiązanie dla stereo.

Jaki wzmacniacz stereo (może być używany) i głosniki kupić aby się zmieścić w kwocie ok 2500zł. Niestety optyczne uzupełnienie o wzmaczniacz HK 980 było by świetne ale cena.. czy alternatywą moze być jakiś Cambridge?

Czy tak arozbudowa ma sens czy lepiej pozostać przy korzystaniu z AVR 255 i kupić lepsze fronty?

proszę Was o opinie i wskazówki.
pozdrawiam

Vell

New member
@damaioshin
HKTS 11 to bardzo małe głośniczki i w stereo i tak będzie musiał grać sub, więc moim zdaniem lepszym rozwiązaniem będzie kupienie najpierw pełnowymiarowych kolumn i podłączenie do obecnego amplitunera.

Kaszan

New member
Zdecydowanie szkoda takiej kwoty na wzmacniacz i kolumny- ani nie bedziesz miał dobrych kolumn, ani wzmacniacza. Ja bym kupił kolumny (Dali Concept 8 lub Monitor Audio BR6) i to juz na amplitunerze powinno fajnie zagrać. A jeśli nadal będzie Ci mało to za jakiś czas dozbierać i kupić wzmacniacz, ale wydaje mi się, że nie będzie potrzeby.

Do góry