Humax PR-HD 1000 - trzy konwertery?

costus

New member
Witam ponownie
Mam kolejne pytanie do użytkowników Humaxa- czy ktoś (po zmianie softu ) próbował podłączyć 3 konwertery do Humaxa? Poprzednio (przed zmianą softu)- sam to przećwiczyłem na własnej skórze:) - tuner trochę wariował. Objawiało się to m.in tym że nie zapamiętywał kanałów preferowanych albo zapamietywał tylko niektóre.Teraz nie bardzo mi się chce eksperymentować (odbieram na 2 konwerterach) bo przeprogramowanie tunera to zabawa na kilka godzin

GKM

New member
costus napisał:
Witam ponownie
Mam kolejne pytanie do użytkowników Humaxa- czy ktoś (po zmianie softu ) próbował podłączyć 3 konwertery do Humaxa? Poprzednio (przed zmianą softu)- sam to przećwiczyłem na własnej skórze:)
Nie tylko na 3 ale cały czas korzystam z 4 LNB i nie mam żadnych zarzutów, do wspomnianej konfiguracji,tak przed zmianą ,jak i po zmianie wszystkich software - a było ich razem aż trzy.:)

nowy66

New member
gregto napisał:
Ja również korzystam z 4 Astra 1,2,3 i HB - pr hd pracuje bez zarzutu.

Poproszę o krótką ocenę jakości syganłu z Astr+HB programów innych niz HD. Czy miałes (masz) mozliwość porównania standardowych (lub innych) odbiorników sat z PR HD (cały czs sygnał inny niż HD) ? Odbierasz Astrę 2D (SkyHD) ?

pzdr

GKM

New member
Odnośnie jakości w odb.DVB Humax PR-HD oraz HD-CI ,można to jedynie oceniać z wykorzystaniem złącz typu HDMI-rzeczywistość w tym przypadku jest dość brutalna,gdyż u większości nadawców ,widać wszystkie mankamenty obrazu-
tych pozytywnych raczej,jest jak na przysłowiowe"lekarstwo".Natomiast porównywanie nowych technologii DVB HD z wcześniejszymi
produktami DVB ,delikatnie mówiąc - ma się tu "nijak".Oczywiści to tylko moim skromnym zdaniem,a tak bardzij serio - to trochę tego sprzętu,przez moje ręce "przeleciało". :)
Pzdr.

nowy66

New member
GKM napisał:
...produktami DVB ,delikatnie mówiąc - ma się tu "nijak"...
Pzdr.

Z satelity dostępnych jest stosunkowo mało programów HD (na razie). Codziennością sa więc programy SD. Stąd pytanie : czy nowoczesne odbiornki sat HD nadają się do odbioru sygnału standardowego (jak by nie było 99% transmisji sat) czy też lepiej "nabyc drogą kupna" ciut lepszy satreceiver i poczekać na HD. Czy mozna Humaxy podłączyć równoczesnie przez inne złącze niż HDMI? (dla sygnałów SD)

costus

New member
GKM napisał:
Nie tylko na 3 ale cały czas korzystam z 4 LNB i nie mam żadnych zarzutów, do wspomnianej konfiguracji,tak przed zmianą ,jak i po zmianie wszystkich software - a było ich razem aż trzy.:)

Mnie udało się złapac tylko raz zmianę - mam nadzieję że ostatnią
Dziękuje wszystkim za informacje - spróbuję dzisiaj coś pomieszać :) w Humaxie

Do góry