hk avr 355 czy yamaha rx-v3800

tomter

New member
Polecam Yamahę, niesamowite wyposażenie w kodeki do tego super brzmienie i co ważne elegancki pilot...powinna spokojnie napędzić kef-y

darkmajin

Member
Bez reklam
a Ja polecam h/k 355 , niesamowite wyposażenie w kodeki do tego super brzmienie i co ważne elegancki wyglad i pilot ...powinnien spokojnie napędzić kef-y

pawliszak

New member
Odradzam oba!, toż to parchy, wieczne problemy ze wszystkim .....wystarczy poczytać posty na forum...horror!
Że potaniały?..........dziadostwo szybciej tanieje od normalnych sprzętów typu Marantz 5003/6003 (polecam), Onkyo 706/806 czy Denon 2309/2809 :D

Bambolo82

Banned
pawliszak napisał:
Odradzam oba!, toż to parchy, wieczne problemy ze wszystkim .....wystarczy poczytać posty na forum...horror!
Że potaniały?..........dziadostwo szybciej tanieje od normalnych sprzętów typu Marantz 5003/6003 (polecam), Onkyo 706/806 czy Denon 2309/2809 :D
Nie słuchajcie ani nie kierujcie się tego typu opiniami. Po naszym forum chodzą różnego typu snoby, mitomani, fanboje, trole, zakonspirowani sprzedawcy i wciskacze sprzętu danej marki.

Ostatnia edycja:

pawliszak

New member
A to dobre! :) :) :)
Mistrzostwo świata w pustosłowiu i nie umiejętności wszelakiej dyskusji!!
Przed opiniami takich ....... szczególnie ostrzegam!:D :D :D

darkmajin

Member
Bez reklam
pawliszak pomysl zanim cos napiszesz ...zaden horror tylko poprostu przychodza tu ludzie z problemami :rolleyes: sprzetu oczywiscie..

czego sie spodziewasz na forum ze beda zakładane tematy typu jaki piekny ten h/k działa albo ta yamaha wszystko dziala w 100%

pawliszak

New member
Pewnie, że nic nie działa na 100% !, ale czemu 100% posiadaczy tych ...niby amplitunerów ma problemy.....pomyśl! :D
Po jaką cholerę kolejny człowiek ma się wściekać np. niedorobionym softem(updaty H/K to ponowna klęska, a było tyle nadziei...albo te jęczenie niskiej jakości wentylatorów) jak są sprawniejsze zamienniki....przemyśl to! (nie życz innemu co Tobie nie miłe..):)

Forum jest także po to, aby ostrzegać, a nie tylko nabijać kasę...wiadomo komu!:D

Nic dziwnego, że nie powstała lita "baboli" w tych nowych H/K :)

Ostatnia edycja:

darkmajin

Member
Bez reklam
do twojej wiadomosc moj model był całkowicie sprawny co mam zrobic nie polecac ? jestem bardzo zadowolony ze sprzetu to polecam

mundi21

New member
wiatraki w nowych HK są ok. Problem leży w torze zasilającym.Wizyta w serwisie /godzinna/ i problem znika. Nie mam żadnych problemów o których się tak pisze na forach więc również będę polecał HK. Tak na marginesie moja yamaha też najeździła się po serwisach, a strzelanie w głośnikach po zmianie kanałów w satelicie uznano za coś normalnego.

pawliszak

New member
darkmajin napisał:
do twojej wiadomosc moj model był całkowicie sprawny co mam zrobic nie polecac ? jestem bardzo zadowolony ze sprzetu to polecam

OJ!....jednak kłamczuszek :D :D :D (Chyba jednak nie całkowicie sprawny i nie do końca jesteś zadowolony :D )

Napisał Davero
"Czy po aktualizacji firmware próbował ktoś może podłączyć HK 255 lub 355 do PC z Radeonem HD4850 lub 4870 na pokładzie za pomocą HDMI? Chodzi mi o to, czy amplituner jest rozpoznawany jako urządzenie HDMI i czy można przesłać do niego z PC dźwięk wielokanałowy?

Jeśli nie to może natrafił ktoś na sposób rozwiązania tego problemu, o którym mowa na zagranicznych forach?

To główny powód mojego wahania się nad HK AVR 255 przed zakupem ampli."

(Twoja odpowiedź jn.)

"sorry dalej DVI"

:) :) :)
Twój egzemplarz H/K także nie jest cudowny na 100%!(ale tego babola ma wiele ampów), a tuner n-ki zawsze się dogaduje po HDMI?:D

Ostatnia edycja:

arsenal

Moderator
VIP
Pawliszak. Uspokój się człowieku. Jeśli masz dowody i powody by pokazać, ze sprzęty przez ciebie polecane o nie parchy bo z czymś tam nie współpracują czy nie współpracowały to proszę podziel się z nami. Inaczej za czczą gadaninę i ton "co wy k***a wiecie o sprzęcie sprzedawczyki" dostaniesz prezent. Jak się postaraszto i do Sylwestra na nim pociągniesz.
Darkmajin ma problem ale nie podaje co zrobił by wykluczyć możliwe przyczyny. Nie pisze czy użył oryginalnej przejściówki DVI-HDMI dostarczanej z kartą. Nie pisze czy zainstalował najnowsze kodeki HD audio dla tego Radeona. Nie podaje czy zaznaczył w ustawieniach karty wysyłanie audio poprzez HDMI. Do tego Radeon HD4850/4870 jednej firmy nie równa się Radeonowi HD4850/4870 innej firmy.
Mój egzemplarz H/K AVR 255 przeszedł update softu. Zniknęły problemy ze współpracą nie będącej też bez winy konsoli PS3. Dekoder N nadal czasami się zatnie po HDMI. Tajemnicą poliszynela jest czyja to wina. Harmana czy ADB.

bandzlor

New member
hmm tak czytam i czytam te watki o problemach tych H/K ze juz sam nie wiem czy z niego nie zrezygnowac :) zamowilem 355 i juz nie jestem pewien czy z niej nie zrezygnowac i wziasc np onkyo 806...:hmm:

Bambolo82

Banned
Za dużo czytasz. ;) HK to dobra firma. :eek:k:

Napisałem już 750 postów na tym forum. Forum hdtv towarzyszyło mi w wyborze projektora, kolumn, amplitunera i konsoli Playstation 3. Nauczyłem się że trzeba mieć życzliwy dystans do tego co tu (i nie tylko tu) ludzie czasem wypisują.

bandzlor

New member
No ja wiem ze to dobra firma ale tak jak czytam to wszystcy maja problem z ps3 i z dzwiekiem po hdmi z kompa na czym szczegolnie mi zalezy...

pawliszak

New member
arsenal napisał:
Pawliszak. Uspokój się człowieku. Jeśli masz dowody i powody by pokazać, ze sprzęty przez ciebie polecane o nie parchy bo z czymś tam nie współpracują czy nie współpracowały to proszę podziel się z nami. Inaczej za czczą gadaninę i ton "co wy k***a wiecie o sprzęcie sprzedawczyki" dostaniesz prezent. Jak się postaraszto i do Sylwestra na nim pociągniesz.
Darkmajin ma problem ale nie podaje co zrobił by wykluczyć możliwe przyczyny. Nie pisze czy użył oryginalnej przejściówki DVI-HDMI dostarczanej z kartą. Nie pisze czy zainstalował najnowsze kodeki HD audio dla tego Radeona. Nie podaje czy zaznaczył w ustawieniach karty wysyłanie audio poprzez HDMI. Do tego Radeon HD4850/4870 jednej firmy nie równa się Radeonowi HD4850/4870 innej firmy.
Mój egzemplarz H/K AVR 255 przeszedł update softu. Zniknęły problemy ze współpracą nie będącej też bez winy konsoli PS3. Dekoder N nadal czasami się zatnie po HDMI. Tajemnicą poliszynela jest czyja to wina. Harmana czy ADB.

Próbujesz włożyć w moje usta jakieś słowa, których nie zwykłem używać na co dzień, a cóż dopiero na forum. A ton mojej wypowiedzi jest nacechowany troską o przyszłych użytkowników amplitunerów bez jakiejkolwiek handlowej zajadłości, czy preferowania jakiejkolwiek marki. Wiedza o wadach i zaletach poszczególnych modeli zapobiegnie w przyszłości nietrafionym zakupom, jak też nieprzychylnym tekstom o tym forum typu, że..."to sklepowe forum gdzie wpuszczają w maliny(tzn.niby H/K+JBL)"

Co do straszenia "prezentami" to.....ŻENADA!:bober:

Cóż jak widać nawet moderatorzy to ludzie różnego autoramentu, proszę wybaczyć, ale na tym poziomie to nie będę prowadzić dyskusji. Sądzę , że Admin podziela moje zdanie.:(

Ostatnia edycja:

arsenal

Moderator
VIP
Ja cie Pawliszak nie straszę prezentami. Ja cię informuję, że istnieją i są czasem wykorzystywane. Jeśli dla ciebie określenia "parchy" i "dziadostwo" to jedyne argumenty i zwykła troska o userów to nie mam pytań. Każdy czytający ten wątek sam sobie odpowie na pytanie co i kto jest żenujący.
Wracamy do wątku i pytania autora. Który wybrać: Yamaha RX-V3800 czy H/K355. Który będzie lepiej pasował do kolumn Kef.

bandzlor

New member
No ja czytajac te wszystkie watki odpowiedzialem sobie na pytanie i wlasnie wyslalem mail z anulowaniem tego zamowienia... bo z tego co widze to 99% ludzi ma z nimi problemy... wracam to swojego pierwszego typowanego AM czyli onkyo 806

Do góry