HK avr 235, dvd 37, JBL 80????

abram

New member
Witam wszystkich!

Zastanawiam się nad kupnem Amplitunera i DVD firmy harmon - kardan (heniek-karton:wink:) .Amplituner to AVR 235 a Dvd to model 37. Do tego narazie będą 2 głośniczki JBL Northridge E80.

Z tego co wyczytałem ważny jest wymiar pomieszczenia. Będzie to salon ok 4mx7m, może troszke większy.

Na początek ważne jest dla mnie słuchanie muzyki (deep purple, pink floyd itp).

Proszę o opinie na temat tego zestawu i czy sprawdzi się do słuchania muzyki . Ewentualnie proszę o korektę sprzętu lub inne propozycje w tej kategorii cenowej. Cena za ten zestaw to ok 4000 zł.

Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

JaCkyLL

New member
Witam,

Mam HK235 ale nie w takiej konfiguracji. DVD mam Pioneera - model 490 a kolumny od zaprzyjaznionego domorosłego amatora hobbysty na głośnikach tesli. Ampli HK gra bardzo fajnie, bardzo miekki cieply dzwiek. W salonie odsłuchowym gral na głośnikach JBLa i bardzo mi sie podobało. Sam docelowo planuje zakup E80, E25 i jakiegos suba.
Mysle ze z ampli bedziesz zadowolony - i kino i stereo gra naprawde fajnie.
Co do dvd HK - nie mam pojecia :)

Pozdrawiam,
j

abram

New member
Dzięki JaCkyLL !

Dzięki, każda rada dla mnie jest cenna.

Zarazie zestaw ten będzie grał jako stero, może w przyszłości powstanie z tego pełne kino. Mam nadzieję, że będzie to dobry wybór.

Pozdrawiam

Pablo1964

New member
Bez reklam
To dobrze się zastanów, czy będziesz rozbudowywał do kina. Bo używanie amplitunera wielokanałowego do stereo jest zawsze tylko kompromisem i możesz mieć o wiele lepsze stereo w tej cenie.

Ponadto, sprzęt KD bardzo szybko się "starzeje" ze względu na nowe systemy dźwięku przestrzennego i niezbędne dekodery itp. Kupowanie KD, żeby rozbudować surround np. dopiero za rok, mija się z celem.

Ostatnia edycja:
Do góry